Diyarbakır'da "Fetih Konferansı"

Diyarbakır'ın Fethi Haftası dolayısıyla Valilik, İl Müftülüğü ve belediye öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 20 Mayıs'ta "Fetih Konferansı" düzenlenecek.

Diyarbakır'da

Diyarbakır'ın Fethi Haftası nedeniyle Diyarbakır'da ilkez kapsamlı bir etkinlikle, "Fetih Konferansı" düzenlenecek. Konferansı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yapacak. Cumartesi günkü konferans, Dicle Üniversitesi konferans salonunda saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşları Fetih Platformu ve İl Müftülüğünce gerçekleştirilecek konferansa ilişkin basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Burhan İşliyen, Hazreti Ömer'in halifeliği döneminde sahabelerinde bulunduğu bir ordu tarafından kentin fethedildiğini söyledi.

FETİH KONFERANSI

İşliyen, Diyarbakır'ın inanç turizmi bakımından önemine değinerek, şunları ifade etti: "Ulu Cami İslam dünyasında ve tüm dünyada ilk mescitlerden biri olma şerefini kazanmıştır. Diyarbakır, 500'den fazla sahabeyi bir arada barındıran dünyadaki ender kentlerden biridir. Diyarbakır Anadolu'nun kapılarının Malazgirt'den de açılmasına vesile olan mümtaz bir şehrimizdir. Diyarbakır'ı şiddet ve terörle değil, peygamberler, sahabeler ve medreseler şehri oluşuyla, manevi, tarihi, kültürel mirasıyla tanıtmak maksadıyla etkinlikler yapacağız."

Geçmişten miras kalan, huzur ve güven içerisinde ulaştırılan bu toprakların gelecek nesillere layık olduğu şekilde emanet edilmesi için üzerilerine düşen gayreti göstereceklerini dile getiren İşliyen, "(Haydi Diyarbakır manevi değerlerin ile özünle buluşmaya) diyerek bütün kardeşlerimizi konferansa davet ediyor, fetih haftamızın hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenabıhakk'tan niyaz ediyorum." dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ

Hafta kapsamında düzenlenecek etkinlikler için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de kente davet ettiklerini belirten İşliyen, Diyarbakırlıları 20 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te Belediye Kongre Merkezi'nde yapılacak konferansı takip etmeye çağırdı.

İşliyen, programda son bir yıl içerisinde hafızlığını tamamlayan 81 öğrenciye de belgelerinin verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz