Diyarbakır'da moral konseri

Şarkıcı Yusuf Güney, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında Silvan ilçesinde görev yapan askerlerle bir araya geldi.

Diyarbakır'da moral konseri

Şarkıcı Yusuf Güney, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görev yapan Mehmetçiklere konser verdi.

İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında Silvan ilçesine gelen Güney, burada görev yapan askerler ile buluştu. Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı gazinosunda konser veren Güney, askerler ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

Güney, etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Projeyi 5 yıldır hayata geçirmeyi planladığını ancak bugünlere nasip olduğunu belirten Güney, şöyle konuştu:

"Siirt 3. Komando Tugayından başladık Akçay, Çakırsöğüt, Otluca, Çukurca oradan Yüksekova, Şemdinli ve Van bugün de burada Silvan’dayız. Birazdan Lice’ye gideceğiz. Oradaki kardeşlerimizle buluşacağız. Yarın Mardin’e gideceğim ardından Şanlıurfa son olarak yine Diyarbakır’a gelip projemizi bitireceğiz."

Diğer sanatçılara bölgede görev yapan Mehmetçikler ile buluşmaları için çağrıda bulunan Güney, "Öncülüğünü ben yaptım. Bu imkanı sağladılar, onur duydum." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'nun batı illerinde farklı algılandığını dile getiren Güney, bu algının gerçek olmadığını gözleriyle görmenin kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Güney, "Geldiğim bölgelerin çoğunda şehre inip halkımızla beraber yüz yüze kol kola gezerek sokakta yürümenin çok güzel duygusunu yaşadım. O misafirperverliği, içtenliği, sıcaklığı gördüm. Güneydoğu halkında o içtenliği gördükten sonra ben sadece şunu söylemek istiyorum, burası batıdan bakıldığı gibi değil, gelin ziyaret edin." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz