Diyarbakır'da park yapımı

Yeni alanlar hizmete açıldı

Diyarbakır'da park yapımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının Kayapınar ilçesinde 34 bin metrekarelik alanda inşa ettiği Temapark'ta çalışmalara devam ediliyor.

Diğer parklardan farklı olarak proje içeriğinde aromatik bahçeleri barındıran Temapark'ın ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

İlk etapta altyapı çalışmalarını bitiren ekipler, üstyapı çalışmalarında zemin çimlendirme, yeşillendirme, park içinde bulunan kütüphane, mescit, idari bina ve çocuk oyun gruplarının yapım çalışmalarını sürdürüyor.

20 BİN METREKARELİK YEŞİLALAN

Yaklaşık 20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirileceği parkın 10 bin metrekaresi aromatik bahçelerden oluşacak. Temapark'ta ayrıca mevsimine göre farklı türlerde 2 bin 513 çiçek, 3 bin 820 yer örtücü bitki ve 34 bin metrekarelik alanın değişik yerlerinde farklı türlerde bin 383 ağaç dikilecek.

Yetişkinler için spor aletleri ve yürüyüş parkurlarının yer alacağı Temapark'ta çocuklar için bin 214 metrekarelik alana 3 macera adası inşa edilecek. Çocukların oyun oynarken herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması için oyun alanlarının zemini kauçuktan döşenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilkini Kent Meydanı'nda yaptığı ve vatandaşların büyük beğenisini kazandığı müzik eşliğinde ışıklı su oyunlarının bir benzerini Temapark'ta inşa edecek. Toplam 560 metrekare olacak olan müzik eşliğinde ışıklı su havuzunun en geniş alanı 13 metre, en dar alanıysa 6 metreden oluşacak. Ayrıca havuz etrafına vatandaşların müzik eşliğinde su oyunlarını izleyebilecekleri seyir alanları inşa edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler