Diyarbakırlılardan camilere düzenlenen saldırılara tepki

Diyarbakırlılar, Almanya’da camilere yönelik düzenlenen saldırılara tepki göstererek, Müslümanların camilere sahip çıkması gerektiğini belirttiler.

Diyarbakırlılardan camilere düzenlenen saldırılara tepki

Yılbaşından bu yana Almanya’da yaklaşık 40 camiye çeşitli şekillerde düzenlenen saldırılara tepki gösteren Diyarbakır halkı, bu saldırıları yapanların, İslam’a ve Müslümanlara karşı tahammülleri olmadığı için böyle bir yola başvurduklarına işaret ettiler.

Yahudilerin ve Hristiyanların, Müslümanlar üzerindeki oyunlarının bitmediğini söyleyen Şehymus Arık, Müslümanların İslam dinine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Namazların camilerde kılınması bu şekilde Müslümanların sesinin daha çok duyulmasını isteyen Arık, "Müslümanların gücünü bilsinler ki ona göre kiminle uğraştıklarını da bilsinler. Unutmayalım ki bugün Almanya'da yaşanan olaylar bir gün Türkiye'de de Suudi Arabistan'da da yaşanabilir. Biz dinimize sahip çıkmalıyız. Onlar kendi dinlerini nasıl benimseyerek yaşıyorlarsa biz de onlardan daha fazla benimseyerek yaşamalıyız. Biz zaten Müslüman olarak birbirimize sahip çıkmadığımız için, birbirimizin arkasında durmadığımız için bu olaylar meydana geliyor." dedi.

“İslam’a ve Müslümanlara karşı tahammülsüzlüklerinden dolayı bu saldırıları yapıyorlar”

Bu saldırıları yapanların Allah ve Resulünün düşmanları olduğunu belirten Muzaffer Altun ise "İslam’a ve Müslümanlara karşı tahammülsüzlüklerinden dolayı bu saldırıları yapıyorlar. Başka bir nedeni olamaz. İslam’ın var oluşundan beri camilerin İslam’daki yeri büyüktür. Cami demek Müslümanların toplandığı, fakir fukaranın gözetlendiği, ibadetin yapıldığı, her türlü faaliyetin yapıldığı bir merkezdir. Bütün kalbimizle onları." ifadelerini kullandı.

Remziye Bakgör de bu saldırıların İslam dininin haklılığını daha da ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Hazreti  Muhammed’den bu yana camilere saldırıların yapıldığını dile getiren Mehmet Çolak da tepkisi şöyle dile getirdi: "Eğer Müslümanlar olarak bir olursak bunları önleyebiliriz. Türkiye'de de kiliseler var ama hepimiz her dine saygı gösteriyoruz.  Dış güçler Müslümanları istemedikleri için Almanya'da, Hollanda'da her yerde camilerimize saldırılıyor. Onlar için kilise, tapınak neyse bizim için de camiler odur.  Bizim ibadethanemizdir. Bizim Allah ile iletişime geçtiğimiz yerdir orası. Bizim kutsal yerlerimizdir. Onun için oraları korumamız gerekiyor."

Camilere yapılan bu saldırıları kınadıklarını belirten Hacı Ramazan Tormuş ise "İslam âleminin üzerine bir oyun oynanıyor ama biz bu oyunu bilmiyoruz. Birlik ve beraberlik zamanıdır." diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz