Doğa Parkı'nda yürüyüş alanını 2 kilometre uzatacağız

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Gölü çevresinde bulunan Doğa Parkı’nın yürüyüş alanını 2 kilometre daha uzatacaklarını söyledi.

Doğa Parkı'nda yürüyüş alanını 2 kilometre uzatacağız

Kaymakam Budan, Doğa Parkı’nda yapılan yol yapım çalışmasında incelemelerde bulunarak parkın çevresinde bulunan tarlalar ile park arasına Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından teller çekildiğini söyledi. Çevreyolu ile Doğa Parkı arasında kalan 2 kilometrelik yolu da İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sundukları bir proje sonucu yüzde 75 ajanstan yüzde 25'de Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılayarak kendilerinin tamamlamaya başladıklarını kaydetti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Budan, park içerisinde bulunan yürüyüş parkurunun gölün çevresini tam olarak dolaşacak bir şekilde çalışma yaptıklarını ifade etti. Budan, şunları kaydetti: "Gölbaşı Belediyesi’nden rica ederek yeni yapılacak 2 km alana karşılıklı olarak 250 tane çınar ağacı diktik. Yol yapımı tamamlandıktan sonra yatay 5 metre mesafede uzunluk 2 km alanı kilitli parke taşı döşeyerek düzenleyeceğiz. Gölün çevresinden geçen yolun bir kısmı vatandaşların tarlası içerisinde geçiyor, onu önlemek için gölün belli bir kısmını doldurup yolu oradan alacağız. Kaymakamlık olarak Gölbaşı Doğa Parkı'nın yönetimini devralmak için başvuru yaptık."

Kaynak: Diyarbakır Söz