Görüş Bildir

Doğu Anadolu sıfırın altında 21 dereceyi gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Doğu Anadolu sıfırın altında 21 dereceyi gördü

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede, hava az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma, don ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 2, Tunceli'de 4, Erzincan'da 11, Erzurum'da 13, Ağrı'da 16, Ardahan'da 18, Kars'ta 21 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığı Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Tunceli 3 diğer illerde sıfırın altında Ağrı, Erzurum, Kars, Ardahan'da 2 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede kar kalınlıkları Ağrı'da 7, Erzurum'da 3, Kars'ta 2 olurken, Cıbıltepe Kayak Merkezinde 9, Palandöken'da 40 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 45 santimetre olarak ölçüldü.

Belediye ekiplerince kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sarıkamış'ta soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava nedeniyle ağaçlar, bitkiler kırağı ile kaplandı, ev işyeri ve arabaların camları buz tuttu. Kapı kilitleri dondu. Vatandaşlar, battaniye sererek araçlarını soğuktan korumaya çalıştı.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi