Görüş Bildir

Doğum gününde katledildi!

Sur'da PKK'lı teröristlerce önceki gün bombalı araçla düzenlenen saldırıda annesi, ablası ve 2 yeğeni ile birlikte hayatını kaybeden Yıldırım, doğum gününde kuzeni ve arkadaşları tarafından mezarı başında gözyaşları ile anıldı.

Doğum gününde katledildi!

Terör örgütü PKK'nın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün ailesiyle katlettiği Derya Yıldırım, doğum gününde mezarı başında anıldı.

Merkez Sur ilçesi On Gözlü Köprü mevkisinde önceki gün çevik kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, annesi Behiye Yıldırım (52), ablası Demet (31), yeğenleri Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın (3) ile birlikte hayatını kaybeden 23 yaşındaki Derya Yıldırım'ın doğum gününde, kuzeni ve arkadaşları mezarı başında gözyaşı döktü.

Hain saldırıda yaşamını yitiren Yıldırım'ın Bingöl Üniversitesinden mezun olduğu, hayalindeki mesleğin ise bankacılık olduğu öğrenildi.

- "Derya hayat dolu bir insandı"

Derya Yıldırım'ın kuzeni Anıl Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı nedeniyle yakınlarını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Terör saldırısından bir hafta önce ailenin Şanlıurfa'daki Balıklıgöl'e gittiğini ifade ederek, "Bir hafta önce beni de vatani görevimi yaptığım Siverek'te ziyaret etmişlerdi. 1-2 saat görüştük, fotoğraf çektirdik." diyen Yıldırım, ailenin daha sonra tekrar ziyaretine geleceklerini söyleyerek Diyarbakır'a döndüğünü belirtti.

Anıl Yıldırım, saldırıyı ablasından öğrendiğini söyleyerek, izin alarak geldiği Diyarbakır'da cenaze törenine yetiştiğini belirtti.

Bugün kuzeni Derya'nın doğum günü olduğunu aktaran Yıldırım, "Derya hayat dolu bir insandı ve derslerinde de çok başarılıydı. Daha önce doğum günlerini köyde ve Diyarbakır'da kutlardık. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ama bugün kutlayamadık. Doğum gününde mezarına geldim." dedi.

- "En büyük hayali bankacı olmaktı"

Kuzeni Derya'nın ailesine çok bağlı olduğunu, babasının sözünden hiç çıkmadığını belirten Anıl Yıldırım, kuzeninin Bingöl Üniversitesinden mezun olduğunu anlatarak, "Derya'nın en büyük hayali bankacı olmaktı. Bunun için Gaziantep'te sınava girdi ama hayali yarıda kaldı." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden anne Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım'ın cenazesi dün Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde toprağa verilmiş, Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz ise toprağa verilmek üzere Kocaeli'ne uğurlanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi