Görüş Bildir

DÜ’de ‘Sürdürülebirlik ve insan kaynakları’ konferansı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendisliğe Hazırlık Kulübü “Sürdürülebirlik ve İnsan Kaynakları” konferansı düzenledi. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa akademisyenler, Gaziantep, Elazığ, İskenderun, Malatya, Şırnak’tan çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

DÜ’de ‘Sürdürülebirlik ve insan kaynakları’ konferansı

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dimer Grb İnsan Kaynakları Uzmanı Halil Yorulmaz “Geleceği İnşa Etmek İçin Önce İnsan Kaynakları” sunumunu yaptı. Yorulmaz, “Geleceği hayal edeceksiniz hayal etmediğiniz hiç bir şey gerçek olmaz. Hayal ettikçe başaracaksınız. İnsan yönetimi dendiğine ilk olarak İletişim, motivasyon kariyer gelişim akla gelir” dedi.

SÜRDÜREBİLİRLİK

TURKECO Kurucu Yönetim Başkanı Dr. Duygu Erten “Sürdürülebilirlik Yeşil binalar ve Şehir” sunumu yaptı. Erten, “Sürdürülebilirlik aslında bir yaşam ve iş yapış felsefesi. Çevre ve insanın unutulmuş olan bağını yeniden bir araya getirmek, sürekli üretmek yerine herkes için refah yaratmak, tüketip atmak yerine gereken kadar tüketip yeniden değerlendirmek, doğadan aldığımız kaynakları, suyu, havayı ekolojik dengeye zarar vermeden yaşam döngüsünde tutmak etrafında bir felsefe bu. Geldiğimiz noktada elimizdeki veriler bize şunu gösteriyor; çok daha fazla tüketiyoruz” diye konuştu.

Egon Zehnder Türkiye Yöneticisi Ortağı Murat Yeşildere ise “Geleceği İnşa Etmek İçin Önce İnsan Kaynakları” sunum gerçekleştirerek öğrencilerle bilgilerin paylaştı. Konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi