Dünya Hemşireler Günü kutlandı

12 Mayıs Hemşireler Günü Diyarbakır’da kutlandı. Sağlık-Sen, günün önemi nedeniyle hemşirelere kahvaltı verdi.

Dünya Hemşireler Günü kutlandı

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, 2 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutladı.

Ofis AZC Plaza’da verilen kahvaltıya hemşireler katıldı. Diyarbakır Sağlı-Sen şube adına açıklama yapan Nurşin Kahraman, Memur Sen konfederasyonu olarak ülkemizde sağlık camiasını hak ettiği değeri görmediğini söyledi.”Sağlık camiasının en önemli parçası,olmazsa olmazları olan hemşirelerimizin ve ebelerimizin gününü kutluyoruz.” ifadelerini kullanan Kahraman,hemşirelerin daha refah ve uygun çalışma koşullarına kavuşması için ellerinden geleni yaparak bu yolda onlarla beraber olup gerekli çabayı göstereceklerini anlattı.

‘ÖZEL BİR HAFTAYI YAŞIYORUZ’

Sağlık emekçilerine uygulanan şiddete de dikkat çeken Kahraman, bu şiddeti görenlerin başında hastalar ve hasta yakınlarıyla birebir iletişimde bulunan hemşireler olduğunu ifade ederek hükümetten etkin önlemler almasını istedi.

Yarının aynı zamanda dünya anneler gününü olduğunu hatırlatan Kahraman, bu hafta 3 özel gün barındıran özel bir hafta olduğunu dile getirdi. Kahraman,”Çok özel bir haftayı yaşıyoruz. Bugün hemşireler günüydü. Yarın anneler günü. Bu bağlamda tüm annelerimizin anneler gününü kutlarız,bir gün değil, her gün bizim için özeller ve hiçbir zaman haklarını ödeyemeyiz. ”diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz