Dünya Tiyatro Günü oyunlarla kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü çocuklara ve yetişkinlere yönelik sergilediği oyunlarla kutladı.

Dünya Tiyatro Günü oyunlarla kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ortaklaşa düzenledikleri programla 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutladı.

OYUNLARIYLA GÜNLERİNİ KUTLADILAR

Çocuklara ve yetişkinlere yönelik sergilenen oyunlara tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliklerde ilk önce Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun çocuklara yönelik ‘Ormanda Curcuna’ oyunu sergilendi. Çocuklar büyük ilgiyle izlediği oyunun ardından sahnede oyuncularla oyun oynayıp halay çekti.

Çocuk oyunundan sonra Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi ve Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu yetişkinlere yönelik Antigone oyununu sergiledi. Tiyatroseverlerden yoğun ilgi gören oyun ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediyesi, oyun gösterimlerinin ardından Kültür ve Kongre Merkezinde tiyatroseverlere kokteyl düzenleyerek, oyuncuların ve tiyatroseverlerin Dünya Tiyatro Gününü kutladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz