Görüş Bildir

Dürümlü'de buruk bayram

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcıyla gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, Ramazan Bayramı'nı hüzünlü geçiriyor.

Dürümlü'de buruk bayram

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında, PKK'lılarca patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yakınlarını kaybedenler, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

 Dürümlü'de 12 Mayıs 2016 gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının bayramda acıları tazelendi. Yakınlarını kaybetmenin hüznünü yaşayan vatandaşlar terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

- Mezarlıkta duygusal anlar

Saldırıda yakınlarını yitirenlerin yaşadığı Tanışık köyündeki camide bayram namazını kılan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin anne ve babaları, eşleri ile çocukları mezarlığı ziyaret etti, mezarların başına bayram şekeri bıraktı.

- "Dün gibi acımız hala taze"

Patlamada kardeşini ve akrabalarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, AA muhabirine, acılarının ilk günkü gibi olduğunu söyledi.

Yakınlarının yokluğunu hala kabullenemediklerini anlatan Yaman, şöyle konuştu:

“Hala gelecekler diye umut ediyoruz. Ama ne yazık ki o umutla sadece kendi kendimizi avutacağız. Yetim kalanların çocukları eşleri mezarlığa geldi. Kadınlar eşleriyle, çocuklar babalarıyla burada bayramlaşıp eve gittiler. Babaların şekerlerini mezarlarını başına bıraktılar."

Katliamı gerçekleştirenleri ve sebep olanları lanetlediklerini vurgulayan Yaman, "Terörü lanetliyoruz, terörü kınıyoruz. Artık terörün bitmesini istiyoruz." dedi.

Olayda yakınlarını kaybeden Mustafa Yaman ise yaşadıkları büyük acının tarif edilemez olduğunu söyledi.

Aradan üç bayram değil yüz bayram da geçse acının unutulmayacağını vurgulayan Yaman, "Dün gibi acımız hala taze. Bayramlar gelip geçse de bu acı geçmez. Böyle olay dünyanın hiçbir yerinde olmadı. Allah hakkımızı bırakmasın. Biz biliyoruz Allah hakkımızı bırakmıyor." dedi.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs 2016 gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti. Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi