Ehliyet Sınavı 2016 soru ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman?

14 Mayıs'ta düzenlenen Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası aktif edildi mi? Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman hangi sitede açıklanacak? Taşıt kullanmaya bir adım olan ehliyet sınavına giren sürücü adaylarının merakla beklediği 14 Mayıs ehliyet sınav soruları ve sonuçları henüz açıkanmadı

Ehliyet Sınavı 2016 soru ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman?

14 Mayıs'ta düzenlenen Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası aktif edildi mi? Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman hangi sitede açıklanacak? Taşıt kullanmaya bir adım olan ehliyet sınavına giren sürücü adaylarının merakla beklediği 14 Mayıs ehliyet sınav soruları ve sonuçları henüz açıkanmadı

Ülkemizde, Otomobil kullanabilmek için almanız gereken bir belge vardır. Bu belge olmadan trafiğe çıkmak yasaktır. Aynı zamanda trafikte bulunan diğer insanları bir şekilde tehlikeye atmaktadır. Eğer bu belgeye sahip değilseniz araç kullanmamanız sizin ve çevrenin yararına olacaktır. Bu belgeye ehliyet denmektedir. Ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına gidip gerekeneğitimi almanız gerekmektedir. Eğitiminizi aldıktan sonra sınava girmeniz gerekecektir. Bu sınavlar iki aşamalı olarak yapılmaktadır. İlk olarak gireceğiniz sınav teori sınavdır. Bu sınavda sorumlu olduğunuz bölümler; ilk yardım, motor ve trafik bölümleridir. Bu bölümlerden sorulan sorulara vereceğiniz cevaplar ile beraber 70 puana ulaşmış olmanız gerekmektedir. Eğer 70 puanın altında bir puan alırsanız teorik sınavınız başarız olmuş olacaktır. Sınava tekrar girmeniz gerekecektir. 70 puan ve üzerinde puan alan adaylar ise sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanmış olacaklardır. İkinci aşama uygulamalı olarak yapılmaktadır. Uygulama sınavı diğer bir adıyla direksiyon sınavına girmeden önce kayıtlı olduğunuz sürücü kursunun derslerine katılmanız gerekmektedir.

Derslerden sonra sınav tarihiniz ve sınav saatinizde sınava gireceğiniz yere gitmeniz gerekmektedir. Sınava girerken sürüşünüzü değerlendirmek için görevli de sizinle birlikte araca binecektir. Sınavınızın başarılı olup olmadığını öğretmeninizden öğrenebilirsiniz. Bu konu ile detaylı bilgileri yazımızın devamında da bulabilirsiniz.

Sonuçlar açıklandığında kayıtlı olduğunuz sürücü kursu mutlaka sizinle bir iletişim kuracaktır. Direksiyon dersleriniz bu sınavdan başarılı olduğunuz takdirde ayarlanacaktır. Böylece ikinci aşama sınavı için direksiyon dersleri almaya başlayabileceksiniz. Günümüzde ehliyet döneminde bir takım değişiklikler yapılmıştır. Stajyer ehliyet denilen ehliyet ile daha duyarlı sürücü eğitimi verilmektedir. Yani stajyer ehliyete sahip olan bir sürücü için 2 yıl bir değerlendirilme süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde sürücünün geçmemesi gereken bir ceza puanı vardır. Bu ceza puanı nasıl belirleniyor diye soracak olursanız bunun cevabı oldukça basittir. Şöyle ki trafikte yapılan her hatalı davranışın belirli bir puanı olacaktır ve siz hata yaptığınızda kaydınıza işlenecektir. Eğer iki yılı doldurmadan ceza puanınız sınıra gelirse stajyer ehliyeti elinizden alınacaktır. Böylelikle tekrar bir sürücü kursuna yazılıp, eğitim alıp daha sonra iki aşamalı sınavlara tekrar girmeniz gerekecektir. Hatalı davranışlar olarak birkaç tane hatalı davranışlardan sizler için bahsedelim. Mesela; kırmızı ışıkta geçmek, alkollü araç kullanmak, hız sınırı olan bir yerde hız sınırını geçmek, trafikte insan hayatını tehlikeye atacak hatalı sollama yapmak ve benzeri davranışların ceza puanları bulunmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz gibi daha duyarlı bir trafik ortamı yaratmak amaçlanmıştır. Eğer bu 2 yıl sonrasında ceza puanınız düşükse size normal ehliyetiniz verilecektir. Bu ehliyet ile aynı davranışları yaptığınızda da zaten trafik polisinde veya radar sayesinde bir miktar ceza yemek durumunda kalacaksınız. Trafikte dikkatli olmak oldukça önemlidir. İnsan hayatını tehlikeye atacak davranışlardan uzak durmanız daha da önemlidir.

kaynak:milliyet

14 MAYIS EHLİYET SONUÇLARI SORGULA MTSAS EKRANI detayı;

http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2

Kaynak: Diyarbakır Söz