El emekleri Travel’de sergilendi

Bu yıl düzenlenen 11. Travel Turkey İzmir Fuarında Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından Sur Mağduru Dezavantajlı ve engelli bayanların hazırladığı el emeği ürünler sergilendi.

El emekleri  Travel’de  sergilendi

Filografi, çini, deri, keçe, telkari ve gümüş kurslarında eğitim alan kadınların hazırladığı el emeği göz nuru el sanatlarını böylesi uluslararası bir fuarda kendilerini tanıtmanın büyük bir fırsat olduğunu belirten Aile Destek Merkezleri Genel Koordinatörü Nezihe Kent, “Mağdur kadınlarımızın başarısını burada sergilemek, kadınlarımızın ne kadar güzel ve kaliteli işler yapabileceğini göstermektedir” dedi.

Diyarbakır’da 24 ADEM’in bulunduğunu belirten Kent, ADEM’lerde toplam 991 kurs verildiğini ve 22 bin 415 kursiyerin bu kurslardan faydalandığını ifade etti.

“ADEM’lere Türk bayrağı siparişi”

ADEM’lerde kadınlara sosyal kültürel, mesleki becerilerine katkı sunmak amacıyla tekstil, okuma-yazma, el sanatları, istihdamı geliştirmeye yönelik kurslar gibi çeşitli kurslar açıldığını anlatan Kent, “Travel Turkey Fuarı’nda kursiyerlerimiz tarafından yapılan el sanatlarını sergilemekteyiz. Özellikle Dezavantajlı kadınların ADEM’lerimizde hazırlayıp kendi evlerinde devam ettikleri filografiden yapılan Türk Bayrağı motifli tablomuz ziyaretçilerden çok büyük ilgi görüyor. Bu konuda birçok olumlu dönüş oluyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz