Elçi ailesinin mutlu günü!

Elçi ve Melikoğlu ailelerinin gençleri Fetullah Elçi, Hatice Melikoğlu ile hayatını birleştirdi.

Elçi ailesinin mutlu günü!

Bölgenin tanınmış alim ve kanaat önderlerinden Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Molla Tayyip Elçi’nin oğlu Fethullah Elçi, Zahid Melikoğlu’nun kızı Hatice Melikoğlu ile Altındağ Çok Amaçlı Düğün ve Konferans Salonundaki merasimle dünya evine girdi.

Diyarbakır’ın en büyük ve kolonsuz mimarisiyle seçkin etkinliklere hizmet veren Altındağ Çok Amaçlı Düğün ve Konferans Salonundaki düğün merasimine, Sur Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, İl Müftsü Yavuz Selim Karabayır, ilçe müftüleri, medrese alimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ALİMLER VE MOLLALAR BULUŞTU

Düğün, Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okunan Kürtçe Mevlidi Şerife davetlilerce eşlik edildi.  Davetlileri selamlama konuşması yapan Molla Tayyip Elçi, düğüne uzaktan yakından iştirak edenlere teşekkür etti. Yakın tarihte babası Molla Hüseyin Elçi’yi kaybettiklerini hatırlatan Tayyip Elçi, babasının dindeki bid’atlere karşı verdiği mücadeleye işaret ederek, taziye evlerinde ölü sabinin davetlilere yemek verme adetini kaldırmak için mücadele verdiklerini söyledi.

TAKI TÖRENLERİ BİDAT

Düğün törenlerinde takı törenlerinin de bidat olduğunu kaydeden Elçi, “Kanaatimce düğünlerde bid’at olan takı törenleriyle ilgili bir çok kişi rencide olup, şikayette bulunuyor. Bu bid’atinde kaldırılması için vesile kılmaya çalışacağız. Onun için takı töreni yapmamaya özen gösteriyoruz. Bazı düğünlerde takı töreninde kamera koyuluyor. Kim ne verdi, kim vermedi diye takip ediyorlar. Bu kanaatimce insan onuna yakışmayan, Müslüman onuruna yakışmayan bir davranıştır” dedi.

SOSYAL HAYITIMIZ İÇERİSİNDE

İl Müftsü Yavuz Selim Karabayır ise yaptığı konuşmada, genç çifte mutluluklar dileyerek, şöyle konuştu: “Şuan bir düğündeyiz. Biraz önce hocamın okuduğu Ayeti Kerimede ‘Evleriniz sizin için ayet kılındı, huzur mekanı kılındı’ diye buyuruyor Rabbimiz. İnsanının sevgiye, muhabbete olan ihtiyacını Allah’u Teala Kur’anı Kerim’de ‘Allahın delillerinden birisi’ diye aktarıyor. Sosyal hayatımızın olmazsa olmazı, toplumun ana direği olan ailelere de Allah’u Teala ilk emri verirken düşünmeye ve kuracağımız yuvaları da üç esas üzerine kurmamız gerektiğini emrediyor. Bir yuvada eşler seçilirken de, gençler birbirlerini sırf güzellikleri dolayısıyla veya birtakım maddi zevklerini tatmin için değil, her hususta sükunet bulacakları yuva kurmalılar. Allah cümlemize böyle bir yuva nasip eylesin.”

Kaynak: Diyarbakır Söz