Görüş Bildir

Elektriğe kavuştular

Yoğun kar yağışı ve elektrik direklerinin devrilmesi sonucu 13 gündür enerji verilemeyen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sorun giderildi

Elektriğe kavuştular

Yoğun kar yağışı ve elektrik direklerinin devrilmesi sonucu 13 gündür elektrik verilemeyen Beytüşşebap ilçesinde, TEDAŞ ekiplerinin vatandaşların da yardımıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda sorun giderildi.

İlçede etkili olan ve bazı yerlerde 3 metreye ulaşan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Elektrik direklerinin devrilmesiyle başlayan elektrik kesintisi sorunu, vatandaşların da destek verdiği çalışmayla sona erdi ve ilçeye yeniden enerji verilmeye başlandı.

Dağlık bölgede devrilen direklerin yerine yenilerinin yerleştirilmesi çalışması, vatandaşların da desteğiyle 2 günde tamamlandı.

13 GÜNDÜR KARANLIKTAYDILAR

TEDAŞ görevlisi Mesut Ataman, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışıyla birlikte elektrik direklerinin devrilmesi ve kabloların kopması nedeniyle ilçenin karanlığa büründüğünü ifade ederek, vatandaşların yardımıyla ilçeye yeniden elektrik enerjisinin verildiğini söyledi.

Kar yağışının devam etmesi halinde benzer sıkıntının yeniden yaşanabileceğine dikkati çeken Ataman, ''Buradaki elektrik hatları yaklaşık 30-35 yıllık. Bu nedenle herhangi bir kar yağışı veya şiddetli rüzgarda elektrik kesintisi meydana gelebilir. Bu nedenle hattın komple değişmesi gerekir'' dedi.

Öte yandan ilçeye bağlı bazı köylere hala elektrik enerjisi verilemediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi