Görüş Bildir

Engelli kardeşlere yardım eli uzandı!

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Güneş Ailesi’nin doğuştan engelli kızları Eylem ve Zeynep’e yardım elini uzatarak, akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Engelli kardeşlere yardım eli uzandı!

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, iki engelli kardeşe destek oldu. Başkan Kılıç’ın talimatı ile Dicle ilçesinde doğuştan yürüyemeyen Eylem ve Zeynep Güneş kardeşlere akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Akülü tekerlekli sandalyelerini teslim alan Eylem ve Zeynep kardeşler, Başkan Kılıç’a teşekkür ettiler.

AKÜLÜ SANDALYELER KARDEŞLERE TESLİM EDİLDİ

Akülü tekerlekli sandalyeler, belediye personeli tarafından Güneş Ailesi’nin oturduğu Dicle İlçesi Çelebi Mahallesi Çeşme Meydanı Arkası No: 12’deki evine götürülerek, teslim edildi. Akülü araçlarına binen 8 yaşındaki Zeynep ile 23 yaşındaki Eylem’in sevinçleri görülmeye değerdi. Kendilerine sevindiren Kılıç’a teşekkür ederek, “Yıllardır eve hapis olarak yaşıyorduk. Dışarı çıkamıyorduk. Neredeyse dışarının nasıl bir yer olduğunu bile unutmuştuk. Bizi dış dünya ile buluşturan sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Onun sayesinde istediğimiz kadar dışarıya çıkıp, gezebiliriz” diyerek duygularını paylaştılar.

BABA GÜNEŞ’TEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Baba Nuri Güneş de kızlarının ilk kez bu kadar mutlu olarak gördüğünü belirterek, Başkan Kılıç’a teşekkür ederek, “İki kızım da doğuştan engelli. Onları görünce içim yanıyordu. Dışarı çıkamıyor, lavabo ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Kayapınar Belediyesine yaptığı başvurumuzun kabul görmesi bizi en çok da kızlarımı sevindirdi. Tekerlekli sandalyenin gelmesiyle birlikte artık onlarda dışarı özlemlerini giderecekler” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi