Engelliler hünerlerini sergiledi

Kayapınar Belediyesi’ne Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engellilere yönelik Yaz Festivali düzenlendi. Etkinlikte engelli çocuklardan oluşturulan koro türkü dinletisi yaparken, güzel şarkı söyleyen öğrenciler arasında yarışma yapıldı.

Engelliler hünerlerini sergiledi

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler yönelik Yaz Festivali düzenlendi. Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla, Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent katıldı.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER TÜRKÜ SÖYLEDİ

Merkez bünyesinde müzik eğitim alan engelli çocuklar etkinlik kapsamında öğretmenleri öncülüğünde düzenlenen programı icra ettiler. Programda çocuklardan oluşturulan Koro türkü dinletisi yaparken, güzel şarkı söyleyen öğrenciler arasında yarışma yapıldı. Öğretmen Zuhat Kaya’nın keman dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam eden etkinlikte davetliler türküye ve eğlenceye doydu.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Engelli öğrenciler, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, kendilerine hem enstrüman desteği, hem de öğretmenleri ve eğitimleri için ayrıca teşekkür etti. 11 Ağustos Cuma günü kahvaltı sonrası çeşitli oyunlarla devam edecek olan festivalde, öğrenciler eğlenerek öğrenmeye devam edecek. Etkinlikte ayrıca, Halat Çekme, kaşıkta yumurta ve çuval yarışı düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz