Görüş Bildir

Engelliler unutulmadı

Kayapınar Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturuldu.

Engelliler unutulmadı

Kayapınar Belediyesi’nce, Huzurevleri Mahallesi’ndeki Çocuk Yüzme Havuzu kompleksi, Engelsiz Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü.

Yüzme Havuzu Kompleksi olarak kullanılan yer, Engelli vatandaşlara daha modern ve iyi hizmet verebilmesi için yeniden revizyon edilerek, Engelsiz Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü.

KAYYUM ENGELLİLERİ UNUTMADI

Engelsiz yaşam merkezinde müzik alanında bağlama, gitar, vurmalı çalgılar (arbane, darbuka, def), Resim, deri işlemeciliği, el sanatları, bilgisayar, Kur’an-ı Kerim ve hobi kursları düzenleniyor. 100’e yakın engelli vatandaşın yararlandığı kurslarda 6 usta öğretici görev yapıyor. Engelsiz yaşam aracı ile evlerinden alınarak, merkeze getirilen engelliler, buradaki etkinliklerden sonra yine araçlarla evlerine bırakılıyor. Merkezde gelen engellilere yönelik skeçler, eğlenceler ve palyaço gösteriler düzenleniyor.

ENGELLİLERE YÖNELİK KURSLAR

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Engelli vatandaşlara meslek edindirme, kişisel gelişim, kariyer ve benzeri alanlarda kurslar verildiğini ifade ederek, “Müzik, resim, deri işlemeciliği ve hobi kursları vermeye başladık. Aynı zamanda Engelli vatandaşlarımız yüzme havuzumuzdan da faydalanabileceklerdir. Engellilerimiz sportif faaliyetlerini da burada yapabileceklerdir” dedi.

DOWN CAFE AÇILACAK

Başkan Kılıç, Engelsiz Yaşam Merkezinde ayrıca Down Sendromlu öğrenci ve gençlere yönelik Down Cafe açacaklarını vurgulayarak, “Down Sendromlu öğrenci ve gençler bu Cafe’yi işletecekler. Burada engelli öğrenci ve vatandaşlarımız isterlerse kafede kendi çalışmalarını ve hizmetlerini sunabilecekler. Engelli vatandaşlarımızın rahat ve güzel zaman geçirebilecekleri, kaynaşabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir alan oluşturuyoruz. Down Cafe’yi Mart ayında hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi