Eruh'ta sıcak temas: 2 şehit

Siiirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Akmeşe bölgesinde bugün gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada iki köy korucusu şehit oldu.

Eruh'ta sıcak temas: 2 şehit

Eruh İlçesi Akmeşe bölgesinde önceki gün öğlen saatlerinde çıkan ve 1 köy korucusunun şehit olduğu operasyon kapsamında gece saatlerinde, yeniden çatışma yaşandı. Dün sabaha kadar süren çatışmada 1 köy korucusu daha şehit olurken, 2 köy korucu da yaralandı. Yaralı köy korucuları Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırak tedavi altına alındı. Devam eden çatışmalarda kıstırılan 20'ye yakın PKK'lıdan 5'inin öldürüldüğü belirtildi. Operasyon bölgesine Siirt'te bulunan 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan da takviye birliklerin gönderildiği öğrenildi.

KORUCULARA TÖREN

Şehit köy korucuları Adil Kamel ve Enver Kundaracıoğlu, düzenlenen törenle toprağa verildi. İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan cenaze törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdür Vekili Tan Sağoğlu, ilçe Kaymakamları, Pervari ve Kurtalan Belediye Başkanları, kurum müdürleri, mülki ve askeri erkan, bazı STK temsilcileri, şehitlerin aileleri ile yakınları yanı sıra vatandaşlar katıldı.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Tören, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından şehit geçici köy korucularının özgeçmişleri okundu. Törende TSK adına yapılan konuşmadan sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından şehitler için dua okundu. Vali Mustafa Tutulmaz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan ve diğer protokol üyeleri şehit köy korucularının yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu ve onları teselli etmeye çalıştı.

Törenin ardından, toprağa verilmek üzere eveli ve 7 çocuk babası şehit Adil Kamel'in cenazesi Pervari İlçesi'ne bağlı Palamutlu Köyü'ne, evli ve 1 çocuk babası şehit Enver Kundaracıoğlu'nun cenazesi ise merkez Pınarca Köyü'ne gönderildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 19-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Eruh İlçesi Akmeşe Köyü Kırsalında icra edilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman YILDIRIM-01 operasyonu neticesinde, bölücü terör örgütü unsurlarınca kullanıldığı değerlendirilen 2 mağara ve 1 barınak içerisinde; 1 adet 50'lik Bixi Mayonu, 3 Adet büyük tüp, 28 adet Mekap ayakkabı, 2 adet sırt çantası, çok sayıda pil ve kablo, yaklaşık 1.5 ton civarında yaşam malzemesi (gıda, sigara, uyku tulumu, sıhhi malzemesi ve giyim eşyası) vb. geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir. Eruh Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisi dahilinde tahkikata devam edilmektedir. Operasyon süresince 13 farklı noktada sıcak temas yaşanmıştır. Temaslarda 2 geçici köy korucusu şehit olmuş, 3 geçici köy korucusu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir."

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, aa'nın askeri kaynaklara dayanarak geçtiği habere göre, dün saat 07.00 civarında Yüksekova'daki Buzul Dağları bölgesinde silahlı insansız hava aracı Bayraktar ile 6 örgüt üyesi tespit edildi. PKK'lıların etkisiz hale getirilirken, kullandıkları silah mevzisi de açılan ateşle imha edildi. Hakkari genelinde örgüt üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 4 Ağustos'tan bu yana etkisiz hale getirilenlerin sayısı 307 oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz