Görüş Bildir

Eş başkanlar uzaklaştırıldı

Silvan, Nusaybin ve Eruh Belediyesi Başkanları, görevden uzaklaştırıldı.

Eş başkanlar uzaklaştırıldı

Öz yönetim ilanını yaptıktan sonra gözaltına alınan ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi, Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin ve Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya'nın görevden uzaklaştırılmasının ardından Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Melikşah Teke ve belediye eşbaşkan yardımcılığına meclis kararıyla getirilen Ayser Yapıcı da görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Eruh Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç'ı görevden aldı.

Silvan Belediyesi'nde daha önce görevden uzaklaştırılan eşbaşkan Yüksel Bodakçi'nin ardından eşbaşkan Melikşah Teke ve belediye eşbaşkan yardımcısı Aysel Yapıcı'da görevden uzaklaştırıldı.

SİLVAN BELEDİYESİ EŞBAŞKANLARI

19 Ağustos'ta Öz yönetim ilanını yaptıktan sonra gözaltına alınan ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi'nin ardından haklarında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Belediye Eşbaşkanı Melikşah Teke ve belediye eşbaşkan yardımcısı Ayser Yapıcı görevlerinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ve Silvan Belediyesi'ne tebliğ edilen kararda, "İçişleri Bakanlığı'ndan alınan 04.09.2015 tarihli ve 18505 sayılı yazıda, Silvan Belediye Meclis üyeleri Melikşah Teke ve Ayser Yapıcı Anayasa'nın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi uyarınca, 04.09.2015 tarihli bakanlık makamının onayı ile görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmiştir" ifadelerine yer verildi. Görevden uzaklaştırılan Teke ve Yapıcı için itiraz edileceği belirtildi.

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANI KAYA

Buarada, Nusaybin İlçesi'nde 31 Ağustos'ta özyönetim ilanı gerekçe gösterilerek, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, Mardin Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından belediyeye gönderilen tebligatla görevinden uzaklaştırıldı. Nusaybin Belediyesi'ne gönderilen tebligatta, şöyle denildi:

NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANI

"Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'PKK'ya Üye Olmak' iddiasıyla 31.08.2015 tarihinde ilimiz Nusaybin İlçe Belediye Başkanı Sara Kaya tutuklanmıştır. Bu kapsamda 5393 sayılı Belediye Kanunu'n 45'inci maddesi gereğince Belediye Meclisi'nin 10 gün içinde Meclis Birinci Başkanı Vekili'nin, bulunmaması durumunda Meclis İkinci Başkanı Vekilin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak, Belediye Başkan vekili seçilmesi gerekmektedir. Kaymakamlığımızca ilgili belediyeye duyurularak, gerekli işlemlerin acilen yapılması ve kararın valiliğimize gönderilmesini rica ederim."

ERUH BELEDİYE BAŞKANI

İçişleri Bakanlığı, Eruh Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç'ı görevden aldı. Bir süre önce sözde "özerklik" ifadesi içeren açıklamalarına ilişkin çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan hakkında "konutu terk etmemek" adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan Kılıç, görevden alındı. İçişleri Bakanlığından, Siirt Valiliğine gönderilen yazıda, Eruh Belediye Başkanı Kılıç'ın görevden alındığı bildirildi. Kılıç hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı sözde "özerklik" açıklamalarının ardından Eruh Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi