Görüş Bildir

Eski eş dehşeti!

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, iddiaya göre kıskançlık yüzünden tartıştığı eski eşi Y.B.'yi işyerinde silahla rehin alan Y.T., eşinin patronunu yaraladı.

Eski eş dehşeti!

Y.T., başına silah dayadığı eski eşini alıp taksiyle Aliağa'ya kaçtı. 60 kilometre boyunca polisi peşinde koşturan zanlı, rehin aldığı eski eşiyle bir otele girdi. Özel Harekat polisinin katıldığı operasyonda eski kocasının elinden kurtulan Y.B. kaçarken, Y.T. (41) ateş açtı. Bu sırada Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygı, zanlı ile boğuşma sırasında bacağından bıçakla yaralandı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren rehine dehşetinde Y.G. sağ salim kurtarılırken, Y.T. gözaltına alındı.

Olay, saat 17.30 sıralarında, İzmir'in Çiğli İlçesi Anadolu Caddesi üzerindeki bir spot mağazasında meydana geldi. İşyerinde çalışan Y.B.'nin 4 yıl önce boşandığı eşi Y.T., taksi ile geldiği işyerini silah ve tüfekle basarak eski eşiyle konuşmak istedi. Şoförlük yapan Y.T., iddiaya göre kıskançlık yüzünden eski eşiyle tartışmaya başladı. İşyeri sahibi E.A. araya girince, Y.T., silahla E.A.'yı kolundan yaralayıp eski eşi Y.B.'yi rehin aldı. Durumun bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ekibi, olay yerini abluka altına aldı, bölgeye yakın bütün yollar kapatıldı.

KAÇMAK İÇİN TAKSİ İSTEDİ

Alkollü olduğu belirtilen Y.T. polisin konuşma isteklerini geri çevirdi. Yaklaşık 1 saat sonra zanlı, polisten kendisi için taksi çağrılmasını ve yolun açılmasını istedi. Y.T., aksi takdirde eski eşini öldüreceği tehdidinde bulundu. Kadının can güvenliğini ön planda tutan polis, zanlının isteklerini yerine getirdi. İşyerinden Y.B.'nin başına dayadığı silahla çıkan Y.T., eski eşiyle 35 KA 380 plakalı taksiye binerek Aliağa'ya doğru yola çıktı.

ALİAĞA'DA OTELE SIĞINDI

Rehin tutulan genç kadının yara almaması için çaba gösteren polis taksinin peşine düştü. Yaklaşık 60 kilometrelik takibin ardından zanlı, Aliağa'da daha önce kaldığı bir otele gidip kadının başına silah dayadı. Bu sırada Özel Harekat polisi, oteli abluka altına alarak operasyon hazırlığı başlattı. Zanlı, polisin konuşma isteğini yine geri çevirdi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI BIÇAKLA YARALANDI

Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra, Y.T.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanıp kaçan Y.B., otelin kapısından "Kurtarın beni" diye bağırarak çıktı. Bu sırada kadının arkasından koşan Y.T. silahla ateş açtı ancak şans eseri kimse yaralanmadı. Zanlıyı yakalamak için otele girenler arasında bulunan Aliağa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı, Y.T. ile boğuşma sırasında bacağından bıçakla yaralandı. Polis, daha sonra zanlıyı etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Müdür Yardımcısı Saygılı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 3.5 saat süren rehin alma sırasında korku dolu anlar yaşayan Y.B. olaydan yara almadan kurtuldu. Zanlı Y.T.'nin poliste 20'ye yakın suç kaydı olduğu öğrenildi.

Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi