Görüş Bildir

Eski Kimliğine Kavuşacak

Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili Çelik "Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Silvan'ın her köşesine kalıcı çalışmalar yapıyoruz. Kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Silvan'ın değişimine hep beraber tanıklık edeceğiz"

Eski Kimliğine Kavuşacak

Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Silvan'ın her köşesine kalıcı çalışmalar yapıyoruz. Kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Silvan'ın değişimine hep beraber tanıklık edeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin adından Kaymakam Çelik'in ilçede başlattığı çalışmalar sürüyor.

SİLVAN KENDİNİ YENİLİYOR

Çelik, yaptığı açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile başlattıkları sıcak asfalt çalışmasının önemine değinerek, bu kapsamda ilçenin ana arterleri olan Gazi, Karbehlülbey, Zübeyde Hanım, Atatürk, Azizoğlu, Eski Bitlis, Fırat, Dicle, Tarancı, Devrim, Gül, Dr.İsmail Beşikçi, Selahaddini Eyyubi ve Tekel caddeleri başta olmak üzere diğer cadde ve ara sokaklarda yaklaşık 19 kilometrede 25 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptıklarını söyledi.

Asfalt çalışmasının sürdüğünü belirten Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri çalışmayla Gazi Caddesi'nde kaldırım çalışması yapılacağını, caddeye kent mobilyaları yerleştirileceğini, aydınlatma yapılacağını dile getirerek, diğer caddelerde de kaldırım çalışması yapılacağını aktardı.

KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK

Çelik, Silvan'a yakışır yollar ve kaldırımlar yapılacağını ifade ederek, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Silvan'ın her köşesine kalıcı çalışmalar yapıyoruz. Kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Silvan'ın değişimine hep beraber tanıklık edeceğiz. Daha güzel projelerle yolumuza devam edeceğiz." dedi.

İlçeye kent meydanı kazandırmak için de proje hazırladıklarını belirten Çelik, buna yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Çelik, şöyle konuştu:

TARİHİ YAPILARIN RESTORASYONU

"Silvan'ı Silvan yapan tarihi değerleridir. Dolayısıyla bunlara sahip çıkmak ve gün yüzüne çıkarabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada bazı çalışmalar yaptık. Mülkiyet sorunu olmayanları çözmeye çalıştık. Ancak mülkiyet sorunu olan, kamulaştırılması gerekenlerle de ilgili bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. Silvan'ı Silvan yapan tarihi değerleriyle buluşturmak için çalışacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi