Görüş Bildir

Evde çatışma

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği hava destekli operasyonda, 2'si kadın, 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Evde çatışma

PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir grup örgüt üşesinin, ilçeye geldiği bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Özel harekat polisleri, Demirci Mahallesi'ndeki bir eve, hava destekli operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına evde bulunanlar ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada, örgüt üyesi oldukları açıklanan 2'si kadın, 4 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz Viranşehir İlçesi'ne bağlı Demirci Mahallesi'nde bir eve yapılan operasyon sonucu terör örgütünün dağ kadrosunda oldukları tespit edilen 2 kadın, 2 erkek olmak üzere 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.rfa,

ÇATIŞMANIN İZLERİ

Buarada, çıkan çatışmanın izleri gündüz ortaya çıktı. Polisler, duvarları ile demir kapısında mermi izleri bulunan evdeki incelemesi tamamlandı. Mahalle sakinleri de 4 teröristin etkisiz hale getirildiği eve akın etti. Mahallede tedirginlik yaratan evdeki çatışmanın izleri çatışmanın şiddetini ortaya koyuyor.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çatıyma sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyelerine yardım ettikleri gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı. Valilikten yapılan ikinci açıklamada şu ifadel "03.12.2016 günü 20.50 sıralarında Viranşehir İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Demirciyolu No:143 sayılı yerde alınan ihbar üzerine emniyet güçlerince bahse konu adrese gidilmiş, PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca emniyet güçlerine ateş açılmış, bunun üzerine çıkan çatışmada dört (4) örgüt mensubu mühimmatları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemelerde; 1 adet roketatar silahı ve bu silaha ait çok sayıda başlık ve sevk motoru, 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 1 adet M-16 marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 4 adet tabanca ve bu silaha ait mühimmatlar, 5 adet el bombası, Saniyeli fitil ve El Yapımı Patlayıcı anahtar sistemleri A4 plastik patlayıcı, Pil ve elektrikli kapsüller, 2 adet hücum yeleği, 1 adet sırt çantası, Eylem keşif çalışmalarında kullanılan fotoğraf makinası, hafıza kartı ve keşif notları elde edilmiştir. Ayrıca PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 10 kişi gözaltına alınmış, gerekli adli tahkikatlar devam etmekte olup firarilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi