Evde Sağlık Hizmeti

Kayyum olarak atanan Belediye Başkan vekili Turgay Gülenç’in talimatı ile Sosyal Destek hizmetleri tarafından yürütülen evde bakım hizmetleri kapsamında, ziyaret edilen yaşlıların sıcak yemeklerinden, evde bakımlarına kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Evde Sağlık Hizmeti

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bismil Belediyesi, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, sıcak yemek ve bakım hizmetlerinin yanı sıra pek çok kolaylıkla vatandaşlara ulaşıyor.

Bismil Belediyesi Engelli ve Yaşlı Evde Bakım Hizmeti Ekibi, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin, kişisel bakımlarını gerçekleştirip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik ve bakım, işlemlerini gerçekleştiriyor.

“Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek amacımız”

ismil belediye Başkanı Turgay Gülenç, “Evde bakım hizmetinde amaç,  vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir" dedi. Evde bakım hizmeti ekibinin düzenli olarak evlerine geldiğini söyleyen Abdulkerim Kaya hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kaya, “Hastayım tek başıma ihtiyaçlarımı gideremiyorum, bakıma ihtiyacım var. Bismil Belediyesinden Allah razı olsun. Hasta olduğumuz zaman belediyeyi arıyoruz, araç gönderip bizi hastaneye kadar götürüyorlar. Daha sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamamız için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz