Evinin önünde infaz suikastı

İçişleri Bakanlığınca Erciş Belediyesi Meclis Üyeliği için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Doğu, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Evinin önünde infaz suikastı

Van'ın Erciş İlçesi'nde Belediye Meclisine kayyum üye olarak atanan Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şefik Doğu, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Olay dün sabah saat 10.15 sıralarında Latifiye Mahallesi'nde meydana geldi. İlçe merkezine gitmek için evinden çıkan Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şefik Doğu, yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kanlar içinde yere yığılan Doğu, olay yerinde hayatını kaybetti.

EVİNİN ÖNÜNDE VURULDU

Yaklaşık 20 yıldır Latifiye Mahallesi'nde muhtarlık yapan Mehmet Şefik Doğu'nun 11 Eylül 2016'da Erciş Belediyesi'ne kayyum atanan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar tarafından Belediye Meclis üyeliğine kayyum olarak atandığı belirtildi. Polis, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan 2 kişinin yakalanması için operasyon başlattı.

GASP ETTİKLERİ ARAÇLA KAÇTILAR

Doğu ile ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. Örgüt mensubu iki kişinin gasp ettikleri araçla kaçtıkları belirtilerek şöyle denildi: "İlimiz Erciş ilçesi belediye meclis üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Doğu, 16 Ekim 2016 günü saat 10.20 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu iki şahıs tarafından evinin önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Olayı gerçekleştirdikten sonra gasp ettikleri otomobille kaçan örgüt mensuplarının yakalanması için emniyet güçlerimizce başlatılan çalışmalar sürdürülmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz