Görüş Bildir

Eylem için gelmişler

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde polis ekiplerine saldırı düzenleyen 2 örgüt üyelerinden biri yaralı, diğeri ise sağ olarak yakalandı. Çatışma sırasında bir kız çocuğu da hafif yaralandı.

Eylem için gelmişler

Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde Cengizler Caddesi üzerinde bulunan polis ekiplerine, önceki gün saat 22.00 sıralarında PKK'lı 2 militan tarafından saldırı düzenlendi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, biri yaralı, diğeri ise sağ olmak üzere 2örgüt üyesi de yakalandı. Çatışma sırasında yoldan geçen 1 kız çocuğu ise hafif yaralandı.

Yaralı kız çocuğu ile örgüt üyesi, kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alınırken, sağ olarak yakalanan PKK'lının ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

VALİLİK: SANSASYONEL EYLEM İÇİN GELDİLER

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için PKK'nın dağ kadrosundan geldiği belirtilerek şöyle denildi: "İlimiz de meydana gelmesi muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubunun İlimiz Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmaları sonucunda 05.12.2016 günü saat 22.00 sıralarında yaşanan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, diğeri sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kartı ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

SİİRT'TEKİ ÇATIŞMA 2 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Siirt merkez Barış Mahallesi'nde bulunan polis karakoluna sabaha karşı saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada etkisiz hale getirildi. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada, teröristlere ait el bombaları ve otomatik silahlar bulundu. Aynı çatışmada hafif yaralanan 5 polis, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören 5 polis taburcu edilirken, saldırı girişimiyle ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

PKK'lı 2 militanın, 27 Temmuz tarihinde Siirt-Eruh karayolunda 3 askerin şehit edilmesi, polis lojmanlarına saldırı, zırhlı polis aracına roketli saldırı eylemlerine katıldıkları ortaya çıktı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi