Görüş Bildir

Eylemleri sürüyor

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 49'üncü günde de sürdürüldü.

Eylemleri sürüyor

PKK'lı teröristlerce 2014'te, lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, kaçırıldığını iddia ettiği kızı Hayal için 3 Ekim'den beri eylemde olan Süheyla Demir, Hacire Akar'ın, oğlu Mehmet'i evlendirilmesine sevindiğindi söyledi. Demir, "İnşallah darısı bizim çocukların başına; biz de çocuklarımıza kavuşuruz, onların o mutlu gününü biz de görürüz" dedi.

'DARISI BİZİM ÇOCUKLARIN BAŞINA'

Ağrı'nın Hamur ilçesinden Diyarbakır'daki HDP il binası önüne gelen ve 2014 yılında lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını iddia ettiği kızı Hayal için 3 Ekim'de oturma eylemine başlayan Süheyla Demir, eylemin sembol ismi Hacire Akar'ın, oğlu Mehmet'i evlendirmesine sevindiğini söyledi. Demir, "Ben kızım için buradayım. Tek dileğim, çocuklarımıza kavuşmak. İnşallah çocuklarımızı buradan alıp, öyle döneceğiz. Çocuklarımızın beynini yıkayıp, dağa kaçıran HDP'dir. Burada o yüzden eylem yapıyoruz ve çocuklarımızı da onlardan istiyoruz. Hacire ana, çocuğunu evlendirmiş. Allah mutlu etsin. İnşallah darısı bizim çocukların başına; biz de çocuklarımıza kavuşuruz, onların o mutlu gününü biz de görürüz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi