Görüş Bildir

Ezan ve Hafızlık Yarışması yapıldı

Diyarbakır'da Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında, "Ezan ve Hafızlık" yarışması yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı ve büyük bir heyecanın hakım olduğu final yarışmasında, Ezan kategorisinde Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fırat Çağlı, Hafızlık Kategorisinde ise Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Çiçek birinci oldu.

Ezan ve Hafızlık Yarışması yapıldı

Diyarbakır Kayapınar ilçesine bağlı Cebeli Nur camisinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Ezan ve Hafızlık” yarışmasının finali yapıldı.

Final yarışmasına, Diyarbakır il müftüsü Burhan İşliyen, Diyarbakır İl Yüksek İktisat Müdürü Fatih Çakmaktaş ve çevre illerde gelen din kültürü öğretmenleri katıldı.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü İşliyen, yarışmanın ana hedefinin “sanmayın bu yarışmayı yaparak kötü olduklarını demek için değil tam tersi onlara kendilerine güvenmelerini" sağlamak olduğunu söyledi. İşleyen, yarışmaya katılan gençlere başarılar dileyerek, “Peygamber efendimiz(SAV), buyurur ki, ‘Boyları en uzun olan, müezzinlerdir.’ diyerek manevi bir mesaj verir. Ezanın Bilalce okunması olması gerekendir. Ezanın güzel okunmasına, gönülden çıkıp gönüllere okunmasına vesile olmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 12 gencimiz ezan okuyacak ama bizim için buraya gelen bütün gençler birincidir.” dedi.

Yarışmaya Ezan kategorisinde 12 öğrenci, hafızsız kategorisinde ise iki öğrenci katıldı. Jüri üyeleri seçimlerini yaparken Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grub ilahiler seslendirdi.

EZAN BİRİNCİSİ SİLVAN'TAN CAĞLI

Ezanı Güzel Okuma yarışmasında Silvan Anadolu imam hatip lisesinden Fırat Cağlı birinci Muhammed Aziz Yüksel de aynı liseden ikinci oldu. Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hüseyin Üstündağ ise üçüncü seçildi.

HAFIZSIZ YARIŞMASINDA BİRİNCİ ÇİÇEK

Hafızlık yarışmasında ise Yenişehir Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Çiçek birinci, Kayapınar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mahmut Erdem ikinci seçildi. Sınavda dereceye girenlere Diyarbakır Müftüsü Burhan Din Yüksek İhtisas Merkez Müdürü Fatih Çakmaktaş Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü İbrahim Hayrullah tarafından ödülleri verildi. Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere, velilere ve jüri üyelerine hediyeler verildi.

İŞLEYEN'DEN SÖZ'E ÖZEL AÇIKLAMA

Tören sonrasında, söz haber'e konuşan İl Müftüsü İşliyen şu açıklamayı yaptı.

“Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü bildiğiniz gibi her yıl imam hatip liseleri arasında kura’nı kerim güzel okuma, hafızlık, ezanı güzel okuma ve hutbe güzel okuma yarışmaları tertip ediyor. Önce imam hatip liseleri kendi bünyelerinde birincilerini ve okulu temsil edecek olan öğrencilerimizi belirliyorlar. Daha sonra da il birincisini belirlemek üzere ilçelerin birincileri ilin belirlemiş olduğu bir yerde bir araya geliyorlar. Bunu da yönetmelik gereği il müftüsü jüri başkanı oluyor. Eğer orada dini yüksek iktisat varsa ya da il yüksek iktisat merkezi müdürümüzle görülebiliyor. Bugün burada yapmış olduğumuz Anadolu imam hatip liseleri hafızlık ve ezan yarışmasını finaline 12 öğrencimiz ezan da 2 öğrencimizde hafızlık kategorisinde yarışacak. Ezan kategorisinde birinci olan Silvan Anadolu imam hatip lisesin öğrencimize başarılarının devamını dilerim. Hafızlık kategorisinde birinci olan öğrencimizi de tebrik ediyorum bizleri temsil edecekler.”

Öte yandan, Diyarbakır İl Yüksek İktisat Müdürü Fatih Çakmataş ise, Hafızsız ve Ezanı'ı güzel okuma yarışmasıyla ilgili şunları söyledi. “tabi bu yarışmalar il ve ilçe imam hatipleri arasında olduğu için gönül isterdi ki, cemaatimiz başta olmak üzere talebelerle dolsun. Ama maalesef bu anlamda sanki bir eksiklik var. Tabi bu yarışmalar Diyarbakır’ımızı temsil eden kardeşlerimiz genelde şuan da dışarıda hafızlığını bitirmiş bulunuyorlar.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi