Görüş Bildir

Festival başlıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1990 yılından beri faaliyet yürütürken, kayyum atanması ile sözleşmeleri yenilenmeyen tiyatrocuların kurduğu özel, 'Amed Şehir Tiyatrosu', şimdiye kadar 4'ü belediye tarafından düzenlenen, 'Amed Tiyatro Festivali'nin 5'incisini 11-21 Mayıs tarihleri arasında düzenliyor.

Festival başlıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1990 yılından beri faaliyet yürütürken, kayyum atanması ile sözleşmeleri yenilenmeyen tiyatrocuların kurduğu özel, 'Amed Şehir Tiyatrosu', şimdiye kadar 4'ü belediye tarafından düzenlenen, 'Amed Tiyatro Festivali'nin 5'incisini 11-21 Mayıs tarihleri arasında düzenliyor. Festivalde, İran'ın Urmiye, İstanbul, İzmir, Van ve Batman'dan gelecek tiyatro grupları 16 oyun sahneleyecek.

FESTİVAL BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasımdan sonra 1990 yılından beri Şehir Tiyatrosunda görev yapan 31 tiyatro oyuncusunun sözleşmeleri yenilenmedi. Şehir tiyatrosunun kapatılması ile ayrılan oyuncular, özel 'Amed Şehir Tiyatrosunu' kurdu. Şimdiye kadar belediye tarafından 4 kez düzenlenen, tiyatro festivalinin 5'incisi ise Amed Şehir Tiyatrosu tarafından 11-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Tiyatrodan yapılan açıklamada, 'Seyirci Kalma, Unutursam Hatırlat' sloganıyla düzenlenecek festivale, İran'ın Urmiye, İstanbul, İzmir, Van ve Batman'dan gelecek tiyatro grupları 16 oyun sahneleyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi