FETÖ operasyonunda İzmir Ödemiş'te şok gözaltılar!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, terör örgütü FETÖ'yle bağlantılı kişilere yönelik düzenlenen Gölbaşı 2 operasyonunda, aralarında iki örgüt yöneticisinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üzerinde örgüte bağlılığın simgesi olan 1 Dolar da ele geçirildi.

FETÖ operasyonunda İzmir Ödemiş'te şok gözaltılar!
Ödemiş'te FETÖ'yle bağlantılı olan kişilere yönelik geçen 27 Temmuz'da yapılan Gölbaşı 1 operasyonunda, gözalına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı. Bunun devamı olan Gölbaşı 2 operasyonu ise Ödemiş merkez ilçenin yanı sıra Ankara, Şanlıurfa, Kayseri, Bursa ve İstanbul'da da gerçekleştirildi. 45 adrese giden polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. FETÖ yöneticisi olduğu bildiren 2 kişi de, Bursa ve Kayseri'de gözaltına alındı. Zanlıların adreslerindeki aramalarda, 3 tabanca, ses kayıt cihazlari, örgütte hiyerarsi ve bağlılığın simgesi 1 dolarlar, bir cok örgütsel doküman, yayın, belge, dijital materyal ve delile el konuldu. Diğer illerde gözaltına alınan kişilerinde, Ödemiş'te adliyeye gönderilecekleri açıklandı.
Bu arada operasyonla ilgili açıklama yapan emniyet yetkilileri de, halkın desteğini yanlarına aldıklarını, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayat sürmeleri için kararlılıkla terör örgütü ile mensuplarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini açıkladı.

Kaynak: DHA