FETÖ soruşturmasında 32 polis tutuklandı

İzmir'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında son olarak gözaltına alınan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 93 kişiden, işlemleri biten 33'ü adliye sevk edildi. Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal'ın da aralarında bulunduğu toplam 33 kişi tutuklandı.

FETÖ soruşturmasında 32 polis tutuklandı

Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) polis teşkilatı içindeki yapılanması incelemeye aldı. FETÖ üyeleri tarafından kullanılan 'By lock' isimli şifreli program üzerinden iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen emniyet personeli belirlendi. FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen ve önce açığa alınan Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal, Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran ile personel emrinde bulunan müdürler Cemil Özer ve Mustafa Şen, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'üncü sınıf emniyet müdürü Memduh Tosun ile mahalle bekçilerinin de aralarında olduğu 93 kişi, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarındaki 'By lock' isimli şifreli programı kullandığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal ile başkomiser, komiser ve polis memurların bulunduğu toplam 33 kişi, dün  adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz, şüphelilerin ifadelerini almadan dosya üzerinden tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Sabah kadar süren ifade verme işleminin ardından, sulh ceza hakimliği, Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal da dahil olmak üzere toplam 33 polisi tutukladı.

Gözaltında bulunan diğer 60 işinin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: DHA