FETÖ'den aranan son işadamı da teslim oldu

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen 7 işadamından Hami Çatalyürek, avukatı Mehmet Korkut ile birlikte adliyeye karakol amirliğine gelerek teslim oldu. Karakaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'den aranan son işadamı da teslim oldu

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları ileri sürülen işadamlarına yönelik olarak geçen 8 Ağustos'ta yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. 25 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanırken, hakim, diğer şüpheliler Metehan Kavuk, Ahmet Küçükbay, Kamil Karakaş, Remziye Aras, Nurettin Bilgi, Hami Çatalyürek ve Ruhi Ünalan'ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un yaptığı itirazı değerlendiren İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılır bırakılmaz bir başka FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan, Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli için 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' verdi. Bu karar sonrası zaten gözaltında bulunan Ahmet Küçükbay ile diğer şüpheliler Remziye Aras, Nurettin Bilgi, Kamil Karakaş, Ruhi Ünalan ve Metehan Kavuk, karar yüzlerine okunarak tutuklandı.

Bu kapsamda aranan son kişi olan işadamı Hami Çatalyürek, avukatı Mehmet Korkut ile birlikte, elindeki bavulla, bugün İzmir Adliyesi Karakol Amirliği'ne gelerek teslim oldu. Sağlık sorunları nedeniyle bugüne kadar teslim olmadığını, adalete güvendiğini, FETÖ ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen Çatalyürek, "Serbest bırakıldım daha sonra tekrar tutukama kararı verildi. Ben kaçmadım, sağlık sorunlarım var. Bu yüzden bügüne kadar teslim olmadım. Beni, bu örgütle adımın anılması bile üzüyor. Er ya da geç adalet tecelli edecek" dedi.

Daha sonra İzmir 4. Sulh Ceza Hakimiliği'ne götürülen Hami Çatalyürek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çatalyürek, soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen ve tutuklanmayan tek kişi oldu.

Soruşturma kapsamında adliyeye sevkedilen 18 kişiden 11'i olan işadamı Abdullah Kavuk, İdil Kozmetik firması sahibi Mehmet Timuroğlu, Yamanlar Koleji eski Genel Müdürü Sebahattin Kasap, eski Zaman Gazetesi Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, Halil Mezik, Rüstem Ergül, Durmuş Ali Şanal, Tamer Kömürgöz, Ahmet Erdem Tekinay, Özcan Damoğlu ve Harun Kurt ilk etapta tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA