Görüş Bildir

FETÖ'nün kuryesi tutuklandı

Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında firari sanığa 100 bin dolar göndermeye çalışan kurye Betül Karalürt ile İsmail G., tutuklandı, Serkan G. ise serbest bırakıldı.

FETÖ'nün kuryesi tutuklandı
Bir inşaat şirketinin sahibi olan, 3 ay önce Adana Büyükşehir Belediyesi'nden eski dönemlerde FETÖ örgütüne para aktarıldığı iddiası ile açılan davada yargılanan, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin şube başkanlığını da yapan Kemal Elibal'a yüklü miktarda para aktarılacağı istihbaratı üzerine polis, bu kişinin yakın çevresini izlemeye aldı. 


Şirketin eski muhasebe elemanlarından Betül Karalürt, İsmail B. ile Serkan G.'nin hesabına 100 bin dolar yatırdığı, bu kişiler aracılığı ile de Kemal Elibal'a aktaracağı saptanınca, operasyon yapıldı. 3 Ağustos'ta polis, İsmail B. ile Serkan G.'yi 100 bin dolar ile birlikte yakaladı. Banka hesabında 400 bin dolar daha olduğu belirlenen Betül Karalürt de Niğde'de  gözaltına alındı.


10 günden bu yana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 3 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilip bugün adliyeye sevk edildi. Kurye Betül K. ile İsmail B. tutuklandı, Serkan G. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi