Görüş Bildir

Fikri olan gelsin!

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle "Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu" düzenlenecek.

Fikri olan gelsin!

Aksoy "Sempozyumun, Diyarbakır'ın sadece terör ve belirli noktalarda anılması değil, değerleriyle, güzellikleriyle tanınması ve bölgedeki algının ortadan kaldırılmasına katkı sunmasını hedefliyoruz"

Kentteki mevcut gelişmeler kapsamında ve rektörlük seçimlerinin ardından etkinliği 2-5 Kasım'da yapmayı planladıklarını belirten Aksoy, geçtiğimiz aylarda sempozyuma ilişkin duyuruları tüm valilikler, 112 devlet ve 34 vakıf üniversitesi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiklerini ifade etti.  Diyarbakır'la ilgili çalışması olan herkesi, akademisyen ve kurumları sempozyumda görmek istediklerini dile getiren Aksoy, sempozyumda katılımcıların kentle ilgili düşüncelerini paylaşmasını ve sorunların tartışılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Sempozyumda 27 konu başlığı belirlendiğine dikkati çeken Aksoy, kentin arkeolojisinden çevre ve atık yönetimine, eğitim ile ekonomisine yönelik konu başlıkları olduğunu anlattı. Vali Aksoy, sempozyuma Diyarbakır'ın yetiştirdiği sanatçı, şair, edebiyatçı ve iş adamlarının da davet edildiğini belirterek etkinlikle Diyarbakır buluşması gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı. ksoy, dışarıdaki insanların Diyarbakır'ı gelip görmeden kent ile ilgili değerlendirmelerinin çok farklı olarak gözlemlediklerini aktardı.

Neşet AYTEK/Oktay DEMİR

İl Valisi Hüseyin Aksoy, kentin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik konularınında tartışılacağı uluslararası bir sempozyumla dünyaya tanıtılacağını söyledi.  Terör algısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Vali Aksoy, "Diyarbakır'ın sadece terör ve belirli noktalarda anılması değil, kentin değerleriyle, güzellikleriyle tanınması ve bölgedeki algının ortadan kalkmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniveristesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nun tanıtımını yaptı. Diyarbakır Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Talip Gül ile vali yardımcıları katıldı.

DİYARBAKIR'IN TANITIMI İÇİN

2-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumla ilgili bilgi veren Vali Hüseyin Aksoy, sempozyumun Diyarbakır'ın tanıtımında büyük rol oynayacağını söyledi. Dicle Üniversitesi ile birlikte hedeflenen sempozyumda Diyarbakır'ın tüm yönlerinin tartışalacağını anlatan Vali Aksoy, "Önceki aylardan itibaren yoğun ön hazırlıklarımız vardı. Ağustos ayı içerisinde sempozyumla ilgili duyuruları biz 80 il valiliğine, 112 devlet üniversitesi ve 34 vakıf üniversitesine, ilgili kamu kuruluşlarına gönderdik. Özellikle sempozyumla ilgili olarak bir web sayfası hazırladık ve bu sayfa da faaliyette; www.diyarbakirsempozyumu.org web sayfasıyla da bunun tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Amacımız Diyarbakır'ın her konusuyla ilgili, her çalışması olan bütün kişileri, akademisyenleri bu sempozyumda görmek ve onların Diyarbakırla ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşması. Bu sempozyumun Diyarbakırla ilgili bütün yönlerini ortaya koyacağı, sorunlarının tartışılacağı bir sempozyum haline gelmesini arzu ediyoruz. Dicle Üniversitemiz'de bilim kurulu oluşturuldu.

BİLİM KURULU BELİRLEYECEK

Bu kurul koordinasyonunda yapılacak olan çalışmalar yönlendirilecek. Bütün hedef ve amacımız sempozyumu Diyarbakır'ın tanıtımına , sorunlarının tartışılmasına katkı sunmasıdır. Sempozyumun konu başlıkları da 27 ana başlık olarak belirlenmiştir. Arkeolojisinden, ekonomi, kentleşme, gıda, tarım ve hayvancılık gibi bir çok başlığı taşıyan bir sempozyum yapmayı hedefledik ve bu amaçlada yola çıktık. Diyarbakırla ilgili çalışması olan, sözü olan herkesi bu anlamda bu çalışmaya, sempozyuma bekliyoruz" dedi.

FİKRİ OLAN BAŞVURUDA BULUNSUN

Diyarbakır'ın yetiştiridiği şair, edebiyatçı, sanatçı ve iş adamlarının da sempozyuma konuk olacağını belirten Vali Aksoy, "Diyarbakır'ın dışına taşan değerlerini de bu sempozyuma davet ederek, aynı zamanda bir Diyarbakır buluşması da yapma arzumuz var. Diyarbakır'ın sadece terör ve belirli noktalarda anlıması değil, Diyarbakır'ın değerleriyle, güzellikleriyle tanınması ve bölgedeki algının ortadan kalkmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü dışarıdaki insanlar Diyarbakır'ı gelip görmeden,  Diyarbakırla ilgili değerlendirmelerinin çok farklı olduğunu gözlemliyoruz. Bu sempozyumda Diyarbakırla ilgili gerçeklerin de görünmesi ve tanıtımının yapılması anlamında da önemli bir katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz. Bu sempozyum Diyarbakır'ın tanıtımına önemli bir katkıyı gerçekleştireciğine inancımız tam" diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi