GAP BKİ'den hibe desteği

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, sanayide enerji verimliliğinin artırılması ve organik tarımın geliştirilmesi amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı'na hibe desteği sunacak

GAP BKİ'den hibe desteği

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2016 yılında uygulayacağı 4 milyon 500 bin lira bütçeli 2 mali destek programı için GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) ile işbirliği protokolü imzaladı.

DİKA'dan yapılan açıklamaya göre, DİKA ile GAP BKİ tarafından ortaklaşa yürütülecek olan "GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı" ile "GAP Organik Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programı" kapsamında işbirliği protokolü yapıldı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil'in katıldığı törenle protokoller imzalandı.

Gelecek yıl uygulanacak 3 milyon lira bütçeli "GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı", Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteği ile gerçekleştirilecek. Yüzde 50'sinin GAP BKİ tarafından finanse edilecek program ile bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalık arttırılarak enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin geliştirilmesi planlandı.

Bütçesi 1 milyon 500 bin lira olan "GAP Organik Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programı'' ile de organik tarımsal üretimde örgütlenme teşvik edilecek ve kurumsallaşma desteklenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz