Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Tankla tüfekle savaş yok artık. Artık bilgi ve teknoloji çağındayız'' dedi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu

Bakan Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla bir restoranda düzenlenen ''Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu''nda yaptığı konuşmada, Gazianteplilerin ister savaşta, ister barışta, ''köprünün başını tutan kişiler'' olduğunu belirtti.

Organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teşekkür eden Şahin, ''91 yıl önce atalarımız bu ruhla büyük bir mücadele vermişlerdir. Gaziantep savunması bir Plevne'dir, ikinci bir Çanakkale'dir. Gaziantep'in savaşı, Gaziantep'in zaferi, azmin zaferidir, kararlılığın zaferidir'' diye konuştu.

Gazianteplilerin verdiği mücadeleyle iftihar ettiklerini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

''Bu tarihe, bu geçmişe sahip bir millet olmaktan iftihar ediyoruz. Bu topraklarda doğmaktan, bu medeniyetin bir parçası olmaktan iftihar ediyoruz. O gün atalarımız nasıl bir mücadele verdiyse, köprünün başını tuttuysa, bugün dünya ne kadar büyüyorsa, benim ülkem daha fazla büyüyor, benim şehrim daha da fazla büyüyor. Dünya büyümeye çalışırken, benim şehrimin insanı, risk alıyor, rızkını her yerde arıyor, bütün rakamları değiştiriyor. Buna hiç kimse inanamıyor.

Bu kadar zorluklara rağmen, 'bu nasıl başarılıyor' denince, işte onun ilacı, onun anlamı bu tarihte gizlidir. Bu tarihi anlamayanlar, onun torunlarının verdiği bu mücadeleyi anlayamayacaklardır. Tankla tüfekle savaş yok artık. Artık bilgi ve teknoloji çağındayız. Hamdolsun geçen hafta Başbakanımız uydumuzu fırlattı. Kendi helikopterimizi yapıyoruz, kendi yerli tankımızı üretiyoruz. Ama yapacak daha çok işimiz var. Bu atalara layık olmak kolay değil. Onlara layık olmak için, güçlü olmak için, birinci ligde savaşmak için daha yapacak çok işimiz var.''

Türkiye'nin ihtiyacının birlik ve beraberlik ruhu olduğunu dile getiren Şahin, ''O gün atalarımız nasıl bir araya gelip örgütlenip, aklını kullanıp, duygularını kontrol edip, düşmanı dize getirdiyse, bugün bizde onların torunları olarak, Cumhuriyet'in 100. yılı 2023 ve 2071 diyoruz'' diye konuştu.

''Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük liderliğini, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz'' diyen Şahin, Gazianteplilere o günün şartlarında hiçbir yardım gönderilemediğini ancak moral ve motivasyon vermek için savaş devam ederken, gazilik belgesi verildiğini hatırlattı.

Gazianteplilerin verdiği mücadelenin Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterildiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

''Değerli kardeşlerim o kadar duygu yüklüyüm ki hepimiz faniyiz. Hepimiz ölüp gideceğiz. Bu dünya bir sınav. Ama ben, bu ataların bize bıraktığı mirası çok önemsiyorum. Yeniden dünyaya gelecek olsak ve yüce Mevlam bana 'ne istersin' dese, ilk ve tek talebim bu topraklarda, doğmak ve bu topraklarda ölmektir diyorum.''

''Bu şehir daima bir huzur şehri olmuştur''

Vali Erdal Ata da Gaziantep halkının hiçbir yerden yardım ve destek almadan canla başla mücadele edip, binlerce şehit vererek düşman işgalini sona erdirdiğini söyledi.

Ata, ''Eğer bugün bu topraklarda hür ve özgürce yaşıyorsak, bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, bugün minarelerimizde ezan okunuyorsa, bundan 91 yıl önce, binlerce şehidimizin sayesindedir'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ise konuşmasını 3 boyutlu ''interaktif hologram gösterisi'' eşliğinde yaptı.

Devrin birlik ve beraberlik devri olduğunu belirten Güzelbey, ''Biz artık o kahramanlara layık olmak için çok çalışmalıyız. Ülkemizde birlik ve beraberliğimizi bozmamalı, birbirimizle uğraşmamalıyız. Aksine ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalıyız'' dedi.

Gaziantep savunmasının sembol isimlerinden ''Karayılan'', ''Ali Şefik Bey'' ve ''Şahinbey'' ile ''interaktif hologram gösterisi'' ile temsili olarak konuşan ve onların görüşlerini dinleyen Güzelbey, terör örgütünün 20 Ağustos'ta Gaziantep'te bomba yüklü araçla yaptığı hain saldırıyı anımsatarak, şöyle konuştu:

''20 Ağustos'ta Gaziantep'te yine kirli bir oyun sahneye konuldu. Ama Gaziantepliler birlik ve beraberlik içinde oldular. Onlara pabuç bırakmadılar. Onlar aslında biliyordu ki burası Gaziantep başka bir yere benzemez. Biz birlik ve beraberlik içindeyiz, biz güçlüyüz ve biz barış şehriyiz. Bu şehir daima bir huzur şehri olmuştur.''

Konuşmaların ardından sanatçı Nihan Devecioğlu mini konser verirken, Bakan Şahin, sanatçının seslendirdiği türkülere zaman zaman eşlik etti.

Program, sanatçılara günün anısına çeşitli hediyeler verilmesi ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Deha Anaokulu tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Gaziantep'in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma'' programına katıldı.

Şahin, programda yaptığı teşekkür konuşmasının ardından organizasyonda emeği geçenlere plaket verdi.

Bakan Şahin'e, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş de eşlik etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz