Görüş Bildir

Gaziantep'te cami ve sosyal tesis törenle açıldı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nce Çağdaş Mahallesinde yaptırılan sosyal tesis yapılan törenle açıldı.

Gaziantep'te cami ve sosyal tesis törenle açıldı
Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Çağdaş Mahallesi'nde yaptırılan Hatice Kübra Camisi ile sosyal tesisi törenle açıldı.
Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan caminin açılış törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu ve yerel yöneticiler katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlanan açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey'in Türkiye’nin büyük ilçelerinden olduğunu söyledi. İlçenin ihtiyaçlarına cevap vermek adına sosyal tesis, park ve çeşitli hizmetleri sürdürdüklerini anlatan Tahmazoğlu, şunları söyledi:
"Şahinbey ilçemiz şu anda fiili olarak Türkiye’nin en büyük ilçesi. 900 bin kendi vatandaşımız 200 bin Suriyeli ile 1 milyon 100 bin nüfusu ile birinci ilçeyiz. 69 il merkezinden daha büyük bir nüfusa sahibiz. Her yıl 30 binden fazla kendi vatandaşımızın nüfusu artıyor. Bir de çarpık yapılaşmış alanları düşündüğümüz zaman okul, cami, park ihtiyacı gittikçe artıyor. Göreve geldikten sonra 9 tane mahalle kurduk. O mahallelerimizde hiçbir problem yok. Okul anlamında sosyal tesis ve yollar hepsi planlı programlı bir şekilde yapılıyor. Biz göreve geldikten sonra 77 bin konutun yapımı gerçekleşti Şahinbey bölgemizde. Bu çok ciddi bir rakam."
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ise dolaştığı ilçenin güzel ve donanımlı olduğunu ifade ederek çalışmalarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Hatice Kübra Camisi ise sosyal tesisi kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından camide ilk cuma namazı kılındı.


Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi