Gaziosmanpaşa Polis Merkezi törenle hizmete girdi

Tokat'ta yenilenen Behzat Polis Karakolu 3 katlı modern binasına taşındı.

Gaziosmanpaşa Polis Merkezi törenle hizmete girdi

Karakolun isminin de Gaziosmanpaşa Polis Merkezi olarak değiştirildiği belirtildi. 

10 Nisan Polis gününe denk getirilen açılışa Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Adnan Çiçek İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, 48. Piyade Alay Komutanı Süleyman Sami Yiğitarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisi ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, "Son yıllarda hava, kara, deniz unsurlarıyla gelişen teknolojiyi takip edip önemli gelişmeler sağlayan Emniyet teşkilatı bugün personel, araç, teknik, taktik bakımdan dünyanın en güçlü polis teşkilatından biri haline gelmiştir." dedi.

Polisin birçok konuda suç ve suçluyla mücadele içinde olduğuna dikkat çeken Balcı, "Teşkilatımız özellikle başta terörizm, organize suçlar, uyuşturucu madde ticareti gibi insanlık suçları ile mücadelede sadece ülkeniz içerisinde değil diğer ülke polisleri ile işbirliği içerisinde uluslararası operasyonları başarı ile gerçekleştirebilme yeteneğine sahiptir." diye konuştu.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise emniyet teşkilatını çalışma ve azimlerinden dolayı kutladı. Daha önce hizmet verilen Behzat Karakolu'nun fiziki şartlarının çok kötü olmasına rağmen burada çok güzel çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Yılmaz, yeni hizmet binasına taşınan karakolun daha da güzel çalışma ve hizmet etme imkânına kavuştuğunu söyledi.

Konuşmaların arkasından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın duasıyla açılan karakol modern donanımı ve fiziki yapısıyla protokol üyelerinin beğenisini kazandı.

Protokol üyeleri daha sonra karakol binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tokat Valisi Şerif Yılmaz ile Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin özellikle nezarethaneyi gezmek istedi. Nezarethaneyi gezen Yılmaz ve Gültekin, kapalı devre güvenlik sistemi sayesinde sürekli takip edilen nezarethaneye tam puan verdiklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler