Görüş Bildir

Gece nöbette gündüz camide

Siirt'in Şirvan ilçesinde, 70 yaşındaki Osman Özcan, emekli olmasına rağmen her gece korucularla nöbet tutuyor, gündüzleri de çocuklara Kur'an öğretiyor.

Gece nöbette gündüz camide

PKK'nın 1984 yılında Şirvan'da gerçekleştirdiği ilk silahlı baskının ardından teröristle mücadele etmek amacıyla başlatılan "koruculuk" uygulamasına katılan geçici köy korucusu Osman Özcan, yaklaşık 5 yıl önce emekli oldu.

Örgütün saldırılarını devam ettirmesi nedeniyle vatanı için görevini gönüllü olarak sürdüren Özcan, korucularla beraber geceleri nöbet tutup köyünü teröristlerden koruyor.

Özcan, gündüzleri de köy camisinde terör örgütü ve yandaşlarının çocukları kandırmaması için onlara Kur'an öğretip, dış mihrakların ve onların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin Türkiye üzerindeki emelleri hakkında çocukları bilgilendiriyor.

- "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"

Yaşına rağmen vatan uğruna terörle mücadelede yer aldığını dile getiren Özcan, aynı zamanda müezzinlik de yaptığını söyledi.

Özcan, imamın köy dışında bulunduğu zamanlarda ona vekalet ettiğini dile getirerek, "Terörle mücadele ederken, aynı zamanda dinimize sahip çıkıyoruz. Bunlar dinimizi istismar ediyorlar. Kanımızın son damlasına kadar teröristle mücadele edeceğiz." dedi. Özcan, şöyle konuştu:

"Hangi Kürt okumuş da işe girememiş, devlet ona 'sen Kürt olduğun için bu işe girme' demiş? Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal da değil miydi? Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye kalkışıyorlar ama biz bunu önleyeceğiz. Türkiye'yi devirmek isteyenleri biz kabul etmiyoruz."

Özcan, yaşına rağmen sabaha kadar nöbet tutuğunu aktararak, teröristlerle çok sayıda çatışmaya girdiğini anlattı.

- "Camiye gidip namaz bile kılamayız"

Genç koruculara tecrübesini aktardığını, çocuklara da Kur'an öğrettiğini belirten Özcan, "Biz hayatımızdan memnunuz yeter ki devletimiz sağ olsun. Birlik ve beraberlik içinde olalım yeter. Kürt, Türk, Çerkez hepimiz kardeşiz ama onlar kalleştir. Eğer ülke bunların eline geçerse camiye gidip namaz bile kılamayız." diye konuştu.

Osman Özcan, köyünün Siirt'e 70 kilometre uzakta olmasına rağmen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam il merkezine gidip sabaha kadar demokrasi nöbetlerine katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini dile getiren Özcan, "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve hükümetimizden memnunuz, Allah da onlardan razı olsun. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Siirt'e gidip sabaha kadar nöbet tutuyorduk." dedi.

- "Hem dinini çocuklara öğretiyor hem de köyünü teröristlerden koruyor"

Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyonu Başkan Kazım Ensarioğlu da Osman Özcan'ın örnek koruculardan olduğunu kaydetti.

Emekli olmasına rağmen gece korucularla nöbet tutan Özcan'ın gündüzleri çocukları eğittiğini belirten Ensarioğlu, "Teröristlere bugüne kadar hiç taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Köy korucusu Zeydin Özcan da Osman Özcan'ın emekli olmasına rağmen terörle mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

"Gece, gündüz ve operasyon demeden hep bizimle beraber hareket ediyor." diyen Özcan, şunları söyledi:

"Kimsenin gece mevzisinden ayrılmasına izin vermiyor. Onlara yemek getiriyor, nöbette uyumamaları için sürekli onları kontrol ediyor. Çocukların terör örgütlerince kandırılmasını önlemek için onlara sürekli ders veriyor. Hem dinini çocuklara öğretiyor hem de köyünü teröristlerden koruyor. Koruculara sürekli, 'Görevinizi hakkıyla yapın, dinsizlere bu vatanı bırakmayın' diye öğüt veriyor."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi