Görüş Bildir

Geleceğin gençliği!

Diyarbakır’da “Türkiye’nin Geleceğinde Gençliğin Sorumluluğu” paneli düzenlenecek.

Geleceğin gençliği!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bugün saat 19.00'da Kayapınar Belediyesi Cegerxwîn Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Türkiye’nin Geleceğinde Gençliğin Sorumluluğu” temalı bir panel düzenleyecek.

Moderatörlüğünü HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’nun yapacağı panele, panelist olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin, Erdal Elibüyük ve Mehmet Ali Doyar katılacak.

Düzenleyecekleri panel hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, programı düzenlemekteki amaçlarının gençliği Türkiye’nin geleceğinde yüklenecekleri sorumluluğa hazır hale getirmek olduğunu söyledi.

Gençlerin, çağın en büyük hastalığı olan maneviyatızlığın esiri haline geldiğini belirten Dursun, İslam gençliğinin bilinçlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

İSLAM GENÇLİĞİ

Türkiye olarak manevi değerlerden destek alan daha disiplinli bir gençliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Dursun, konuşmasına şöyle devam etti:

“Programı düzenlememizdeki asıl amacımız gençliğimizi bilinçlendirmek, geleceğe hazırlamaktır. Malumunuz, dünyanın hemen her tarafında baskı, zulüm altında olan ve katliamlara düçar kalan Müslümanların bu durumunun en büyük sebebi bilinçten yoksun yönetimlerin altında olmalarıdır. Türkiye başta olmak üzere İslam Coğrafyasını teşkil eden ülkeler geri kalmışlığı, etkisiz pozisyondan çıkıp daha kaliteli bir yönetim anlayışı, disiplinli bir nesil ve manevi değerlerine sahip bir gençlik için atılması gereken önemli adımlar vardır. Düzenlediğimiz panelin de bu adımlardan biri olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi