Görüş Bildir

Gelin ve damat, kardan kapanan yolda mahsur kaldı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde düğün sonrası evlerine dönen Evin ve Süpyan Güler çifti, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Gelin- damat ve davetlileri, belediye ekipleri 1 saatte kurtardı.

Gelin ve damat, kardan kapanan yolda mahsur kaldı

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde düğün yapan Evin- Süpyan Güler çifti beldeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Umurlu Köyü'ne giderken aniden bastıran kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Tipi nedeniyle yolda kalan gelin-damat ve davetlileri Derecik Belediyesi ekipleri yaklaşık 1 saatlik kar çalışmasının ardından kurtardı. Ekiplerin gelmesini bekleyen davetliler ise yağan kar yağışı altında halay çekip hatıra fotoğrafı çektirdi.

DÜĞÜN SONRASI MAHSUR

Damat Süpyan Güler, "Kış ayında düğün yaptık soğuk hava olacağını biliyorduk. Ama mahsur kalmak bizim için de süpriz oldu. Biz kar altında da eğlencemize devam ettik. Düğünümüze katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah kimse hastalanmaz" dedi.

Belediye ekiplerinin yolu açmasının ardından gelin- damat ve davetliler konvoy eşliğinde köye gitti. Belediye Başkanı AK Partili Ekrem Çetinkaya, zorlu bir mücadelenin ardından gelin ve damadı kurtardıklarını, mutluluk dilediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi