Gençlerle buluştu!

Bağlar'ı gençlerin fikirleriyle yaşanır kılacağını belirten Başkan Beyoğlu, kentsel dönüşümden spor alanları ve yaşam alanlarına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gençlerle buluştu!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçedeki gençlerle buluşarak bir çok konudaki sorularına içten ve samimi cevaplar verdi. Gençlerin sorularını cevaplandırırken, aynı zamanda Bağlar ile ilgili projelerini ve projelerde gelinen aşamaları da paylaşan Başkan Beyoğlu, kentsel dönüşümden spor alanları ve yaşam alanlarına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bağlar Gençlik Merkezi’ndeki buluşmaya Başkan Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu da katıldı. Gençler, Başkan Beyoğlu’nu coşku ile karşıladı. “Gençlik seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde salona gelen Başkan Beyoğlu, kendisini karşılamaya gelen gençlerle birlikte halay çekti. Başkan Beyoğlu, karşılamanın ardında salonda gençlerle mini bir söyleşi gerçekleştirdi. Hemen her konudaki sorularına çarpıcı cevaplar verdi.

“DİYARBAKIR’I TANIYIN VE KIYMETİNİ BİLİN”

Sözlerine,”Söz gençlerimizindir. Her konuda istediğiniz her soruyu sorabilirsiniz” diyerek başlayan Beyoğlu, gençlerden yaşadıkları kent olan Diyarbakır’ı iyi tanımalarını ve sahip çıkmalarını istedi.

Beyoğlu, şöyle konuştu ;”Dünyada birçok kente nasip olmayan tarihi birikim ve manevi değerlere sahip bir kentte yaşıyorsunuz. Peygamberler ve sahabeler diyarının evlatlarsınız. Bu konuda kendinizi hem şanslı hem de sorumlu hissetmeniz lazım. Sizlere tavsiyem yaşadığınız bu kadim kentin farkında olun, tarihini okuyun. Diyarbakır, İslam’la nasıl tanışmış, fetih nasıl gerçekleşmiş bunu iyi araştırın,okuyun ve bilgi sahibi olun. Buna göre yaşantınızı şekillendirin. Diyarbakır’ın sahip olduğu hem manevi değerlerden hem de kültürden kopmayın.”

Başkan Beyoğlu,konuşmasının bir bölümünü Kürtçe gerçekleştirdi.

“DAHA FAZLA İNSANLARIN GÖNLÜNE GİRMEYİ HEDEFLİYORUM”

“Rabbim bana kendi insanlarıma hizmet etme fırsatı nasip etti” diyerek sözlerine devam eden Beyoğlu,”Benim çocuk yaşlardaki hayalim doktor olmaktı. Ama bu kısmet olmadı. Uzun yıllar devlet memurluğu yaptım,ticaretle uğraştım ve çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulundum. Gençlik yıllarımdan beri siyasete ilgim üst düzeydeydi. Sonra aynı gelenek ve davadan geldiğimiz AK Parti’de siyaset yapmak nasip oldu. Kaderin üstünde kader var diyoruz ya Bağlar gibi kadim bir bölge olan,bir çok il’den daha fazla nüfusu olan bu güzel yerde belediye başkanı olarak hizmet etme fırsatı doğdu. 5 yıllık süreyi inşallah tevazu, samimiyet ve gayretle geçirerek halkımıza hizmet edeceğiz. Başkan olduktan sonra üstümüzdeki sorumluluk daha da arttı. Daha çok hizmet etmem gerektiğini,insanlarla daha çok iç içe olmam gerektiğini,daha fazla samimiyet ve tevazu ile hareket etmem gerektiğini düşünerek hareket ediyorum. İnsanların gönlüne girmemiz gerektiğini daha çok idrak ediyorum ve her sabah kalktığımda “ya rabbim beni bu kutlu görevde hem sana hem de kendi kentimin hizmete aç ve hasret insanlarına karşı mahcup eyleme” diye dua ediyorum. Tek dileğimiz hakkın rızasını kazanmak ve insanlarımızın dualarına girmektir.” ifadelerini kullandı.

“ESKİ BAĞLAR’IN TABLOSU YÜREĞİMİ YAKIYOR”

Bağlar’ın iki ayrı yüzü olduğunu,bir yüzü gelişirken diğer yüzünün çarpık kentleşme nedeniyle acı çektiğini dile getiren Beyoğlu,şöyle devam etti ;”Bağlar’ın iki ayrı yüzü var. Bir yüzünde modern bir

kent haline gelen Bağlar, diğerinde ise harabe olarak kalmış, çarpık kentleşmenin hakim olduğu yokluk ve sefalet içindeki Bağlar. Yani 275 bin insanımızın ilkel koşullarda yaşadığı eski Bağlar. İtfaiyenin, ambulansın giremediği sokaklar. Sağlıksız şartlardan dolayı hasta olan insanlarımız ve çocuklarımız. Maalesef bunlar bizim acı gerçeğimizdir. Ben her fırsatta eski Bağlar’daki sokakları, küçeleri geziyorum. Çocukların benden en fazla istediği şeyler,”spor sahalarımız olsun, oyun alanlarımız olsun başkanım.” Çocukların oyun oynayabilecekleri alanlar ve spor yapacakları sahalar yok. İnsanlarımız park istiyor, dinlenme alanları istiyor haklı olarak ama eski Bağlar’da bunları yapabilecek alanlar yok. Allah korusun 4-5 şiddetinde deprem olsa burası yerle bir olur. O derece çarpık kentleşme var. Bunları görünce yüreğim yanıyor. Geceleri uykum kaçıyor,çok üzülüyorum. Benim insanlarım bu şartlarda yaşamayı hak etmiyor. Bu bir kader değildir. Biz bunu değiştirmek istiyoruz.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

“Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımızdır” ifadeleriyle ilçedeki acı tabloya dikkat çeken Başkan Beyoğlu,kentsel dönüşüm için çok önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Önemli bilgiler paylaşan Beyoğlu,”Göreve gelir gelmez ilk işimiz,ilk projemiz Bağlar’ı bu acı tablodan kurtarıp modern,huzurlu bir kent haline getirecek Kentsel Dönüşüm Projesi oldu.Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Murak Kurum ile görüşerek bu talebimizi dile getirdi. Sağ olsun bakan bey bu konuda hemen gerekli talimatları verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Hizmetleri Ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen konuyla ilgili bir ekiple Diyarbakır’a gelerek çalışma başlattı. İki gün boyunca hep beraber Bağlar sokaklarını gezdik. Geçen hafta bu kez Ankara’da biz kendisini ziyaret ettik. Belediye olarak bir firma ile anlaştık. Bu firma 15 gün içinde Bağlar’daki kentsel dönüşümle ilgili rapor hazırlayacak. Bunun sonucunda pilot bölge ilan edeceğiz. Sonra Bağlar için dönüm noktası olan kentsel dönüşüme başlayacağız. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerekli adımlar atılmış olacak. Elimizde sihir bir değnek yok, gerçekçi olmak lazım. 5 yılda bitmez ama en azından biz başlarız, bizden sonra da devlet politikası olarak inşallah 10-15 yıllık zaman diliminde tamamlanır. Bağlar hak ettiği değeri bulmuş olur.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA GİREN VATANDAŞLARA KONUT YAPILACAK”

Kentsel dönüşüm kapsamına giren yaşam alanlarındaki vatandaşların mağdur olmaması için düşünülen çözümü de açıklayan Beyoğlu,”Kentsel dönüşüm kapsamına giren yerlerdeki insanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ üzerinden çözüm üretecek. İlk etapta pilot bölge kapsamına giren insanlarımız için TOKİ’den 1000 konut tahsis edilecek. Hazine arazileri ve belediyemize ait arazilerde yapılacak konutlarla aşamalı olarak 5-10 bin insanımıza konut yapılacak. Biz iyi bir niyetle büyük bir hayalin peşinde koşuyoruz. Burada tüm kurumlarımızın desteğini alacağız,bu çok önemli. Çünkü biz belediye olarak tek başımıza bu işi yapamayız.” ifadelerine yer verdi.

“İKİ BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ PLANLIYORUZ”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gençlerin spor ve oyun alanlarına ilişkin projeleri olup olmadığına yönelik sorularına cevap verirken, çok önemli projeleri de açıkladı.

Başkan Beyoğlu,”Ankara’da Gençlik Ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaretimizde Bağlar’daki genç nüfüsü dile getirip spor alanları için destek talep ettik. Kendisi de çok

amaçlı büyük bir spor tesisi sözü verdi. Bu tesis bir nevi spor köyü şeklinde olacak. İçinde her branşa ve her alana ait bölümler olacak. Yani büyük bir spor kompleksi inşa edilecek. Bununla birlikte yine belediye olarak planladığımız çok amaçlı ve çok branşlı spor tesisi projesi var. Bunları Allah izin verirse hayata geçireceğiz.

“ÇOK AMAÇLI İKİ BÜYÜK PARK YAPACAĞIZ”

İki büyük ve yine çok amaçlı park projemiz var. Yenihal bölgesinde 33 bin metrekarelik alanda içinde millet kıraathanesi, kütüphane,engelli parkurları,yürüyüş alanları ve piknik alanları olacak bir park yapacağız. İhalesini yapıp hemen çalışmalara başlayacağız. Çok amaçlı engelli merkezi projemiz var. Önümüzdeki günlerde insanlarımızın yararına olacak başka sürpriz projelerimiz de olacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Başkan Beyoğlu, daha sonra eşi Durdane Beyoğlu ile birlikte Gençlik Merkezi’ni gezerek yapılan faaliyetleri inceledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz