Görüş Bildir

Gıda denetimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Gıda denetimi!

İki ekip halinde Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde, tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze ve meyve reyonları kontrol edildi. Özellikle hijyene önem verilen denetimlerde, eksik görülen konularda işletme sahipleri uyarıldı.

‘Hijyen eğitimi veriyoruz’

Denetimler konusunda bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gıda denetimlerini özellikle sıklaştırdıklarını belirterek, amaçlarının vatandaşlara hem yıl içerisinde hem de özellikle yeni yıla girerken sağlıklı gıda sunumunu yapmak olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, “Bu denetimleri yaparken hem denetim yaptığımız kuruluşların eksikliklerini tespit etmek hem de çalışanlara hijyen eğitimi vermek gibi amacımız vardır. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir” dedi.

Bozuk gıdalar tespit ediliyor

Hatipoğlu, kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik de denetimlerini artırdıklarını kaydederek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. Tespit edilen gerek kanatlı hayvanlar gerekse de kırmızı etle ilgili ortak bir çalışma yürütüp, bozuk gıdaların tespitini yapıp imhasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Denetimlerin gerçekleştirildiği imalathane yetkilileri de, uygulamadan dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, denetimlerin sürdürülmesi talebinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi