Görüş Bildir

Girişi karla kapanan evlerine tünel açtılar

Muş'ta girişi çatıdan düşen tonlarca kar yüzünden kapanan evlerinde bir süre mahsur kalan aile, açtıkları tünelle evlerine girip çıkabiliyor.

Girişi karla kapanan evlerine tünel açtılar

Muş'ta tek katlı evlerinin girişi kar yüzünden kapandığı için bir süre mahsur kalan aile, çareyi evlerinin kapısına kar tüneli açmakta buldu.

Kent merkeze bağlı Dere Mahallesi'nde tek katlı bir evde oturan aralarında çocukların da olduğu Ak ailesinin evinin önüne, çatıda biriken tonlarca kar düştü.

Bu sebeple bir süre evde mahsur kalan aile, güçlükle kapıyı açtıktan sonra evinin önüne biriken ve çatıya kadar ulaşan karın içinden tünel açarak dışarı çıkabildi.

TÜNEL AÇIP EVLERİNE GİRDİLER

Halen evlerine bu tünelden girip çıkabilen aile, karın erimesiyle rahat bir nefes almayı bekliyor.

Ev sahibi Yunus Ak, karın önünü kapatması sebebiyle evden çıkabilmek için tünel açmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Evimin çatısından düşen tonlarca kar girişi tamamen kapattı. Eve girmek için tünel açmak zorunda kaldım. Yerden çatıya kadar ulaşan kar nedeniyle giriş ve çıkışlarımız mümkün olmadı. Bu nedenle tünel açarak eve girişi ve çıkışı sağladım." diye konuştu.

Yörede kış mevsiminin bu yıl çetin geçtiğini anımsatan Ak, 2 metreyi aşan kar kalınlığı ve çatıda biriken karın da etkisiyle evden çıkabilmeyi ancak tünel sayesinde başarabildiklerini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi