Golan tepelerine göz diken göz!

"Golan Tepeleri'ne göz dikenler Diyarbakır'ın Kırklar Tepesi'ne de göz dikmiştir"

Golan tepelerine göz diken göz!

Peygamber efendimizin bir gecede Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gitmesi ve göğe yükselip diğer alemi görmesi olarak idrak edilen Mirac Kandili Türkiye'deki tüm camilerde olduğu gibi Beşinci Harem-i Şerif olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'nde de program düzenlendi.

"Namazı terk eden bir toplum ihya olamaz"

Programda cemaate bu gece İsra Suresinin okunmasını tavsiye eden İl Müftüsü Karabayır, şöyle konuştu:

"Bu gece İsra Suresini okuyalım. Peygamberimiz miraca çıktı, namaz müjdesi ile döndü, geldi. Evet, O bir Peygamberdi, Allah bu alemden başka bir aleme alıp cemalini gösterdi, onunla konuştu. Ama bugün bir benzerini onun Peygamberliği kadar olmasa bile kulluk ve kalbi kıvamına göre manevi miraç nasip edebilecek olan, içindeki hikmetlerin, güzelliklerin, manevi sultanlıkların, huzurun, refahın gizli olduğu, miraç özeti olan namazı getirmiş Peygamberimiz. Namazı terk eden bir toplum ihya olamaz. Biz şimdi diyoruz ya neden zalimlerden kurtulamıyoruz? 'O Müminler ki namazı dosdoğru ikame ederler'. Namazı kıldıktan sonra adaletsiz olmaz, kul hakkına girmez, haramı helal bilmez, birlik ve beraberlik içerisinde olurlar. Müslüman ve dindaş olmayı en büyük üst kimlik olarak kabul ederler."

İsrailoğullarının ümmet üzerindeki hile ve desiselerine dikkat çeken Karabayır, "İşte bu gece bunları hatırlattıktan sonra yeryüzünü fesada vermiş olan İsrailoğullarını Rabbimiz şikayet ediyor. 'Dikkat edin onların oyunlarına gelmeyin' diyor. 'Onları uyardık fakat taşkınlıklara devam ettiler, tevratı gönderdik fakat onlar bozdular. Allah tüm insanları israiloğullarına hizmet için yaratmıştır' dediler. 'En üstün biziz, herkes bize hizmetçi dediler, yeryüzünde bulunan bütün zenginlikler bizimdir, öyle inanıyorlar ve tarif ettikleri Tevrat'ta da bunu her gün büyük bir iştiyakla vurguluyorlar ve gün gelecek Allah'ın var ettiği arzı ele geçirecek 'dünyanın kralı olacağız' diyorlar." dedi.

"Allah hainlere fırsat vermesin"

Karabayır, İsrailoğullarının yeryüzünü fesada vermek için tarihte olduğu gibi bugün de uğraştıklarını belirterek, "Ben siyaset yapacak değilim ama emin olun Allah Resulü doğru söylüyor, bizim uyanık olmamızı istiyor. Golan Tepeleri'ne göz dikenler Diyarbakır'ın Kırklar tepesi'ne de göz dikmişlerdir. Allah ona fırsat vermeyecek inşallah Allah içteki ve dıştaki hainlere bu gecenin hürmetine fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

Karabayır'ın yaptığı vaaz konuşmasından sonra İl Müftülüğü imam hatiplerinden Mesut Yürür ve Servet Ağduk'un seslendirdiği mevlid ve Kürtçe kasideler okundu. Program yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz