Gözyaşlarıyla toprağa verildi

İstanbul Sarayburnu açıklarında yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Botu'nda şehit düşen 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yavuz Gökhan Şahin, memleketi Çanakkale'de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit astsubay Şahin'in dün dünyaya gelen oğlunu göremeden şehit düşmesi acıyı arttırdı.

Gözyaşlarıyla toprağa verildi
İstanbul Sarayburnu açıklarında yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Botu'nda şehit düşen 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yavuz Gökhan Şahin, memleketi Çanakkale'de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuşmuş'un da katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit astsubay Şahin'in dün dünyaya gelen oğlunu göremeden şehit düşmesi acıyı arttırdı.


Şehit Astsubay Yavuz Gökhan Şahin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, dün getirildiği Çanakkale Askeri Hastanesi'den bugün öğlen saatlerinde alınarak Esenler Mahallesi'ndeki Şehitler Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile şehit yakınları ve askeri personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Vali Hamza Erkal, şehidin babası emekli astsubay Muharrem Şahin ile annesi Fatma Şahin'e başsağlığı diledi. Şehit yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.
Cuma namazının ardından Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt cenaze namazını kıldırdı. Şehit Şahin için helallik istedi. Ardından da şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omzunda top arabasına kadar taşınıp, götürüldüğü Esenler Mahallesi'ndeki Hastanebayırı Şehitliği'nde defnedildi.


Muharrem Şahin, şehit olan oğlunun eşi Ebru Bayram Şahin'in dün saat 15.00 sıralarında GATA'da sezaryen ile bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyledi. "Allah birini alırken diğerini bize verdi" diyen Muharrem Şahin, dede olmakla evlat acısını birarada yaşadı. Şahin, "Buna takdiri ilahi diyoruz. Her şey Allah'tan geliyor.


Dün GATA'da torunumuz dünyaya geldi. Gelinimiz de iyi durumda, birkaç saat yoğun bakımda kaldı ve çıktı. Gelmek istediler. Biz de gelmelerini bekledik. Ancak doktorlar izin vermedi. Oğlum Yavuz Gökhan inançlı bir insandı. Doğacak oğluna 'Aziz' ismini kendisi istemiş. Eşi ise 'Utku' ismini istemiş. Bizler de torunumda 'Babasının ismi yaşasın' teklifinde bulunduk. Ama yine de bu konudaki kararı gelinime bıraktık. Gelinim soranlar olunca 'Aziz Gökhan' olsun demiş. İnşallah oğlumuzun ismi torunumuzda yaşar" dedi.


Kaynak: DHA