Gurbetin gözyaşları

Artuklu ilçesinde yaşayan Gurbet Aykaç, evlerinde çıkan yangında eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Gurbetin gözyaşları

Aykaç, 27 Eylül'de Yenikapı Mahallesi'ndeki evlerinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında yaşamını yitiren 71 yaşındaki eşinin yasını tutuyor.

Yangında evini ve eşyalarını da kaybeden, dumandan etkilendiği için bir süre tedavi gören Aykaç için en büyük acı 42 yıllık hayat arkadaşı İsmail Aykaç'ı kaybetmek oldu.

Aykaç, yaptığı açıklamada, 2 odalı müstakil evlerinin avlusundaki tahtlarda yangının yaşandığı gece 03.30'a kadar misafirleri olduğunu, misafirlerini uğurladıktan sonra tahtta uyuduğunu söyledi.

Bir süre sonra eşinin kendisini uyandırarak evin yandığını söylediğini belirten Aykaç, "Başımı kaldırdım ve baktım ki ev yanıyor. Kapıdan ve pencerelerden dumanlar çıkıyor. El feneri isteyen eşime seslendim, 'İsmail dışarı çık.' dedim, cevap vermedi. Elini şaltere temas ettirince elektrik onu tutmuş. Orada vefat etmiş. Ne kadar bağırıp çağırdıysam bana cevap vermedi. Ev alev elev yandı. Evin tamamı duman içindeydi. Ev ile o da yandı. İtfaiye ekipleri içeride arama yaptı ama bulamadı. Ne kadar aradılarsa bulamadılar. Meğer o da yanmış, göremediler onu. Daha sonra tekrar girdiler onu çıkardılar dışarıya." ifadelerini kullandı.

YAŞADIĞI FACİAYI ANLATTI

Aykaç, eşinin emekli banka memuru olduğunu, çok sevdiği eşini kaybetmenin hüznünü yaşadığını vurgulayarak, oğlunun evinde kaldığını anlattı.

Oğlu Bülent Aykaç, babasının yangını farketmesi ile küçük kızını ve annesini uyandırdığını söyledi.

Babasının yangının büyümesini engellemek için şalteri indirmek isterken hayatını kaybettiğini belirten Aykaç, "Mardin'de sevilen bir insandı. Hiç kimseye zararı yoktu. Herkese iyilik yapmayı severdi. Kendi halindeydi. Çok üzgünüz. Çok değerli bir insanı kaybettik." dedi.

İsmail Aykaç'ın kardeşi Halil Aykaç da yangına müdahale etmek istediğini ancak alevler her yeri sardığı için bir şey yapamadığını söyledi.

Ağabeyini kaybetmenin acısını yaşadıklarını kaydeden Aykaç, "İçeri giremedik. İtfaiyeyi aradılar hemen geldi. Mahalle muhtarı da bize çok yardımcı oldu. Muhtarla içeri girmeye çalıştık, televizyon patladı. Muhtar beni çekti o olmasaydı ben de içerde kalabilirdim. Ağabeyimin borçları vardı, toparlanmaya çalışıyordu." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz