Güvenlik korucusu Leyla nöbetinde!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Leyla Akın, 9 yıldır "vatan aşkı"yla görev yapıyor.

Güvenlik korucusu Leyla nöbetinde!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Leyla Akın, baba mesleğini büyük bir aşkla yürütüyor.

Ergani'de küçük yaşlarda üniformasına özendiği babası gibi güvenlik korucusu olmak isteyen Akın, Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünden mezun oldu.

Güvenlik korucusu olmaya karar veren ve İl Jandarma Komutanlığı himayesinde 9 yıl önce gerçekleştirilen zorlu eğitimi başarıyla tamamlayan Akın, terörle mücadelede jandarma öncülüğünde operasyonlara katılıyor.

Erkek meslektaşları ile terörle mücadeleye 9 yıldır her şart ve koşulda özveri ile devam eden 30 yaşındaki Akın, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terör örgütü PKK'ya karşı vatan savunmasını sürdürmek istiyor.

- "Güvenlik korucusu olmayı çok istedim ve başardım"

Akın, çocukken görevden eve dönen babasının üniformasına özendiğini, güvenlik korucusu olmasında bunun en büyük etken olduğunu söyledi.

Severek başladığı görevini meslektaşlarının desteğiyle yürüttüğünü dile getiren Akın, "Kadın olmaktan dolayı herhangi bir zorluk yaşamadım. Zaten zorluklarla mücadele etmek biz güvenlik güçlerinin görevi." dedi.

Akın, komutanların, silah arkadaşlarının kendilerine her konuda yardımcı olduğunu belirterek, görevini yürütürken bir kadın olarak evdeki sorumluluklarını da aksatmadığını vurguladı.

"Pes etmiyorum, aksine daha çok mücadele ediyorum." diyen Akın, kendisine en büyük desteği ailesinin verdiğine işaret etti.

Hedeflerine ulaşmada kadınlara istikrar göstermeleri tavsiyesinde bulunan Akın, "Kadınlar bütün meslek gruplarında yer almakta. Bu işin kadın veya erkek olmakla ilgisi yok. Bu, azim ve kararlılık gerektiren bir durum. İleriki dönemlerde sayımızın daha da artacağını umuyorum. Kadınlara tavsiyem her zaman idealleri doğrultusunda ilerlesinler. Güvenlik korucusu olmayı çok istedim ve başardım." diye konuştu.

- "Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak isterim"

Akın, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değindi.

Harekata katılmak için gönüllü olduğunu dile getiren Akın, her daim dualarının Afrin’de görev yapan güvenlik güçleriyle olduğunu söyledi.

Akın, Türk ordusunun güçlü olduğuna işaret ederek, "Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak isterim. Çünkü orada ezilen, hakları çalınan kadınlarımıza, çocuklarımıza umut olmak istiyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz