Görüş Bildir

Haber-Sen'in köle tepkisi!

PTT’deki personel yetersizliğine dikkati çeken Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yılmaz, posta emekçilerinin köle gibi çalıştırıldığını ve vatandaşla karşı karşıya getirildiğini söyledi.

Haber-Sen'in köle tepkisi!

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Diyarbakır Şubesi, PTT’ye ait Posta İşletme Merkezleri’ndeki personel yetersizliği ve mobbing uygulamasına ilişkin Posta İşletme ve Dağıtım Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Postane çalışanlarının katıldığı açıklamada, “Köle değil emekçiyiz!”, “PTT’nin personel politikası iş barışını bozmaktadır” yazılı pankartlar açıldı. Açıklamada konuşan Haber-Sen Şube Sekreteri Sabri Gündüz, 2013 yılında PTT’nin anonim şirkete dönüştürüldüğü süreci hatırlattı.

‘EMEKÇİLER MEKANİK CİSİM HALİNE GELDİ’

Basın açıklaması metnini okuyan Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yılmaz ise PTT’nin anonim şirket haline gelmesi nedeniyle siyasi müdahalelere açık hale geldiğini söyledi. PTT’nin vatandaşa hizmet anlayışından uzaklaşıp kar hırsıyla önüne gelen firmayla anlaşma yapıp iş yükünü PTT emekçisinin sırtına yüklediğini vurgulayan Yılmaz, emekçileri adeta bir mekanik cisim olarak görme anlayışının söz konusu olduğunu kaydetti.

‘KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR’

Bu anlayış neticesinde PTT emekçilerinin, bulundukları gişelerde ve dağıtım alanlarında vatandaş ile karşı karşıya geldiğini, sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını ve can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ifade eden Yılmaz, açıklamanın devamında “Alnının akıyla çalışan, asırlık kurumumuzun yüz akı olan posta emekçileri, 21. yüzyılda adeta bir köle gibi çalışmakta, emekçiler ile vatandaş karşı karşıya getirilmektedir. Bu hale getiren yöneticiler de yaptıklarından utanmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

‘SORUNLAR NEDENİ PERSONEL YETERSİZLİĞİ’

Diyarbakır’da yaşanan olumsuzlukların ana sebebinin uzun süredir personel alımının yapılmaması olduğunu belirten Yılmaz, “PTT’de iş çığırından çıkmıştır. Her defasında dediğimiz gibi kuruma acil olarak personel alınmalı. Liyakatin geçerli olduğu bir anlayışın hakim olması gerekirken, birbiri ile çelişen yöneticiler, PTT ana omurgasını oluşturan emekçilerin sorunlarını görmezden gelmektedir” dedi.

Yılmaz, Türk Telekom sürecinde öngörülen sürecinin aynısının yaşanmakta olduğuna dikkat çekerek, kurum emekçilerine PTT’ye sahip çıkmaya çağırdı.

Basın açıklaması ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’ sloganları eşliğinde son buldu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi