Hacı adayı aşılandılar

Diyarbakır Müftülüğünce, bu yıl hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının sonrası hacı adayları, kutsal topraklarda önceki yıllarda ortaya çıkan öldürücü MERS virüsüne karşı aşılandı.

Hacı adayı aşılandılar

Müftülük Toplantı Salonunda düzenlenen programa, 2018 yılı hac farizasının yerine getirecek olan çok sayıda hacı adayı ile yakınları katıldı. Kur’anı Kerim tilavetinin ardından konuşan Diyarbakır Müftülüğü Hac ve Umre Büro Sorumlusu Gökhan Bulut, hac ibadetinin sabır gerektiren bir ibadet olduğunu söyledi.

KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK ADAYLAR

Hacca gitmek için her yıl düzenlenen kura sonucu belirli sayıda Müslümanın hacca gidebildiğini belirten Bulut, “Allah’ın ve Resulullah’ın misafirleri olarak sizler, Allah katında seçilmiş insanlarsınız. Aranızda 789 veya 10 yıl bekleyenler var. Dünya üzerinde yaklaşık 1,5 milyar Müslüman nüfusundan bahsedilir. Suudi Arabistan’a hac ve umre ibadeti için resmi rakamlara göre 7 milyon insan ziyaret gerçekleştirir. Yani 1,5 milyarlık bir İslam nüfusunun içinde yılda 4 kişiye nasip olacak olan bir imkanı rabbim sizlere nasip etmiştir. Başka bir değişle Allah katında gerçekten seçilmiş olduğunuzu ifade eder bu durum. Allah katında bu kadar değerli olduğunuzu unutmadan 37 günlük bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Hayatınızın en kıymetli yolculuğu olmalı bu. Her bir saniyesi öylesine dolu dolu geçirilmeli ki ger döndüğünüzde Allah ve Resulü bizden memnun kalmış olsun. Bu kadar büyük İslam alemi içerisinde, bu kadar nadir bir insan olarak seçilmiş isek, bunun bir yansıması ve karşılığı olması gerekir. Gerek Mekke’de ve gerekse de Medine’de zamanı dolu dolu geçmeli bu yolculuğun” dedi.

MERS VİRİSÜNE KARŞI AŞILANDILAR

Bulut’un konuşmasının ardından hacı adaylarının hac farizasına ilişkin soruları diğer yetkili görevlilerce cevaplandırıldı. Konuşmaların ardından hacı adayları, kutsal topraklarda önceki yıl ortaya çıkan öldürücü MERS virüsüne karşı ve yıl içinde oluşabilecek diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı İl Sağlık Müdürlüğünden gelen ekiplerce aşılandılar.

Aşı işleminin ardından kafile başkanları Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen valizleri vatandaşlara teslim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz